Afbeelding

Tweeluik voor de zomer in Energiecafé

Algemeen

WOUDENBERG Op donderdagavond 25 mei staan twee actuele onderwerpen centraal op de duurzaamheidsagenda in het energiecafé van Energie in Woudenberg. 

Stel de verwarmingsketel in huis is plotseling aan vervanging toe, wat is dan een goede beslissing? Een goed moment om over te schakelen op een warmtepomp wellicht, maar van welk type dan? Warmtepompen zijn sterk in opkomst, nu duidelijker wordt, dat de warmte in huis steeds meer uit hernieuwbare bronnen is te halen. En minder door het verbranden van gas, hout en biomassa. Dorpsgenoten vertellen op deze avond over hun (eerste) ervaringen met warmtepompen. Gebruikers van warmtepompen, zowel ‘all electric’ als ‘hybride’, komen aan het woord. Waarop is vooral te letten en bedenk daarbij ook dat de tijd van voorbereiding die zo’n beslissing vereist, eigenlijk veel langer moet zijn om tot de juiste keuze te komen. Laat je niet overvallen, laat je tijdig informeren en praat mee. 

Heb je ook al ervaringen met een warmtepomp opgedaan, wil je die delen met plaatsgenoten, meld je dan aan op onderstaand email-adres en er wordt de gelegenheid geboden daarover te vertellen. Wat te doen als de zonnepanelen onverwachts afschakelen, dat is het tweede onderwerp. Zon op Woudenberg, onze lokale energie corporatie ontving signalen over het uitvallen van zonnepanelen bij felle zon en startte daarom al een meldpunt. Tijdens dit energiecafé vertelt ZOW over de problemen onder meer in de wijk Het Zeeland. Er zijn oplossingen om dit probleem op te vangen, al is ook de hulp van Stedin, de netbeheerder vaak nodig. De energiecoaches actief bij Energie in Woudenberg organiseren deze avond. Zij zijn aanwezig voor informatie en vragen over energie besparen en het verduurzamen van woningen. Het aanvragen van een gratis energie advies / stappenplan aan huis is ook mogelijk. Zij geven onafhankelijk advies en zijn hiervoor opgeleid. 

Het Energiecafé is een initiatief in het kader van Energie in Woudenberg en vindt plaats in het Cultuurhuis. Welkom op donderdag 25 mei vanaf 19.15 uur met koffie en thee. 

De avond start om 19.30 uur en wordt afgesloten rond 21.15 met een drankje. Entree gratis. Wegens beperkt aantal plaatsen, graag aanmelden via info@energie-in-woudenberg.nl