Magda Jansen beëindigt lidmaatschap CDA

WOUDENBERG Burgemeester Magda Jansen heeft haar lidmaatschap van het CDA opgezegd en gaat verder als partijonafhankelijke burgemeester. 

Dat maakte Jansen vrijdagmiddag op Twitter bekend. ‘Sinds januari 2022 ben ik burgemeester van het mooie Woudenberg en elke dag groeit de waarde die ik hecht aan de onafhankelijke en neutrale positie die ik bekleed. Er voor iedereen zijn, ongeacht wie je bent, wat je gelooft of van wie je houdt,’ schrijft Magda Jansen op Twitter.

‘Om dat kracht bij te zetten heb ik besloten als partijonafhankelijke burgemeester verder te gaan. Dit betekent dat ik mijn lidmaatschap van het CDA heb beëindigd,’ legt ze uit. ‘Dit verandert verder niets aan mijn rol als burgemeester. Ik richt mij, zoals altijd, volledig op het belang van onze mooie gemeente en haar inwoners,’ laat Magda Jansen weten. ‘Omdat ik na dit bericht graag overga tot de orde van de dag, houd ik het bij deze ene verklaring. Ik ben en blijf de burgemeester die u van mij gewend bent,’ besluit Jansen. Een burgemeester is niet verplicht lid van een politieke partij. In de provincie Gelderland ging de Commissaris van de Koning expliciet op zoek naar kandidaten die geen lid van een partij waren. Het aantal leden van politieke partijen neemt af. Een burgemeester wordt wel geacht boven de partijen te staan.