Feest na overwinning in Amersfoort
Feest na overwinning in Amersfoort / foto's: Bart Radstaake

Woudenberg viert kampioenschap na overwinning

Sport

Na 60 minuten voetbal was de kop boven dit artikel al klaar. Woudenberg afgetroefd in Amersfoort. Hoe anders zou het deze middag in Nieuwland lopen en hoe verrassend het einde.

Voetbal Voor zowel Woudenberg als de Amersfoortse Boys SOVA Combinatie Nieuwland stond er veel op het spel. Woudenberg zou bij winst het kampioenschap mogen vieren en ASC Nieuwland kon bij winst een stap richting de veilige plaats op de ranglijst maken.

Nadat de beide teams door een erehaag van Woudenbergse pupillen aan de wedstrijd waren begonnen bleek als snel dat de Amersfoorters de wil om te winnen beter begrepen dan de Geel Zwarten. Het wekte bij de toeschouwers dan ook geen verbazing dat de thuisclub binnen 1 minuut de bal achter doelman Daan Schennink wist te werken. Met een veel te slappe instelling kon de kampioenskandidaat in de eerste helft geen enkele pot breken en mocht blij zijn dat ze met 1-0 gingen rusten.

Wie na rust een ander Woudenberg verwachtte kwam bedrogen uit. Opnieuw was het Nieuwland dat tot de tanden toe gewapend uit de kleedkamer kwam. Een zeldzame fout, zijn eerste dit seizoen, van Rick Staal leidde de 2-0 in. Op dat moment konden alle scenario’s voor een Woudenbergs feest de kast in.

Opmerkelijk was de reactie van een van de Woudenbergse spelers tijdens de wedstrijd richting de bank. Dezelfde gelatenheid die op het veld werd tentoongesteld was ook op de bank zichtbaar. Een van de spelers vroeg trainer Jeroen Peters zich te laten horen om de spelers te motiveren. Dat dit vanaf de zijlijn moet worden geïnitieerd en niet vanuit de spelers zelf is misschien wel de grootste valkuil van het jonge team.

Maar voordat Jeroen Peters zijn kenmerkende rol langs de lijn toonde was het Jarie van Egdom die zijn klasse liet zien. Van buiten de 16 meter wist hij met een perfecte trap de keeper uit Amersfoort te verschalken en bracht de hoop in de Woudenbergse harten terug. Deze ene treffer brak ook het verzet van de thuisclub. 60 minuten voluit tegenstand bieden bleek onvoldoende om ook in het laatste deel van de wedstrijd de voorsprong te consolideren. Vijf minuten na de aansluitingstreffer was het Joost de Vries die beide teams in evenwicht en het kampioenschap een stukje dichterbij bracht.

Dezelfde Joost de Vries bleek ook bij de 3-2 belangrijk. Met zijn voorzet wist hij aanvoerder Tom de Greef te bereiken. Voor hem was het een koud kunstje de bal succesvol af te ronden. Met een kleine voorsprong ging de formatie van coaches Robbie Gijsbertsen en Jeroen Peters het laatste kwartier in.

Het was aan keeper Daan Schennink te danken dat de Nieuwlanders in een ultieme poging niet op gelijke hoogte wisten te komen. Met een aantal superieure reddingen hield hij de kampioensploeg in de wedstrijd. Om de wedstrijd tot op het einde spannend te houden liet de scheidsrechter ruim 10 minuten doorspelen en daarbij Luca Teske de mogelijkheid gevend om op de juiste wijze afscheid van Woudenberg te nemen. In de 99e minuut zorgde hij met zijn doelpunt dat de winst en daarmee het kampioenschap binnen was.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest op het veld los. Een kampioenschap dat Woudenberg toekomt gezien de behaalde resultaten van dit seizoen. Met slechts één nederlaag en drie gelijke spelen is directe terugkeer naar de 1e klasse gerealiseerd.

Aan het einde van het seizoen wordt afscheid genomen van Nick de Greef die zijn kwaliteiten in een lager team zal tonen. Ook Luca Teske verlaat vanwege zijn werk na één jaar Woudenberg.

Vanuit het 2e team zal een aantal spelers aansluiten bij de A-selectie. Deze spelers hebben op het hoogste niveau van 2e elftallen aangetoond van meerwaarde te kunnen zijn. Daar waar het 1e team vaak eenvoudig haar wedstrijden wist te winnen stond het 2e team elke week onder druk. De kennis en vaardigheden die de spelers hier hebben opgedaan kunnen volgend seizoen wel eens doorslaggevend zijn.

Maar voordat het zover is werd het kampioenschap uiteraard gevierd met een rondrit door het dorp. In de Dorpsstraat werd even gestopt om een drankje en hapje van de meelevende sponsoren in ontvangst te nemen. Daarna werd de rit vervolgd naar het sportpark waar heel veel supporters de helden op een mooie entree trakteerden. In de kantine werd het elftal gehuldigd en kregen de spelers de kampioensmedaille door een vertegenwoordiger van de KNVB omgehangen. Een mooi aandenken aan een mooi seizoen.