foto: Pexels
foto: Pexels

Vergoedingen voor de minima

Algemeen

Geen geld om te sporten of bijvoorbeeld een abonnement te nemen bij de bibliotheek, naar culturele activiteiten te gaan of om uw krant te betalen?
Kijk dan eens op onze website www.dekleineschans.nl naar de voorwaarden van de minimaregelingen. Wellicht kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de gemeente. Op de website staan de bedragen genoemd van het netto-inkomen en eigen vermogen die – passend bij je leefsituatie – gebruikt worden bij de toetsing van je aanvraag.

Ook voor gezinnen met kinderen zijn er diverse tegemoetkomingen. Die vergoedingen komen uit het zogenaamde kindpakket. Daarmee kunnen bijvoorbeeld schoolkosten betaald worden, of een mobiele telefoon of een fiets aangeschaft worden, of vergoeden we kosten voor sport en sportkleding van je kind.
Door middel van een e-mail naar info@dekleineschans.nl of een telefoontje naar 085 0669 700 kun je de formulieren aanvragen. Wil je liever persoonlijk geïnformeerd worden over de mogelijkheden? Kom dan naar de balie van De Kleine Schans aan de Dorpsstraat 38. Daar hebben we flyers met alle informatie en kun je de benodigde aanvraagformulieren meekrijgen.
Bij het indienen van de aanvraag moeten er ook bewijsstukken van het inkomen en vermogen ingeleverd worden en een kopie van een geldig legitimatiebewijs.