Afbeelding

Wendy loopt Marathon Valencia voor KiKa

Sport

WOUDENBERG De 21-jarige Wendy Kuiter staat op 3 december aan de start van de Marathon in Valencia. Dit doet ze niet alleen voor haar eigen loopplezier, maar met name om geld in te zamelen voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.

Woudenberg De 21-jarige Woudenbergse Wendy Kuiter is volop in training om op 3 december in Valencia de marathon van ruim 42 kilometer te volbrengen in het oranje shirt van KiKa. 

Ongeveer 2 jaar geleden begon Wendy aan een fittere levensstijl. Ze ging zich meer richten op sporten, voeding en een gezond gewicht. Wendy ontdekte dat het hardlopen haar steeds beter af ging. 
“Graag wilde ik een doel stellen aan het hardlopen”, aldus Wendy. “Al snel wist ik dat ik een marathon zou willen lopen. Maar ik wilde dit niet zomaar doen, maar koppelen aan een goed en voor mij waardevol doel.”

Kinderopvang

In het dagelijks leven werkt Wendy als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. “Ik vind het belangrijk dat kinderen op een gezonde manier van alledaagse dingen kunnen genieten. Helaas is dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.”
“Als je als kind ziek bent, door bv kanker, mis je veel”, aldus Wendy. “Lopen voor KiKa sluit dan ook heel mooi aan bij mijn persoonlijke drijfveren om iets te doen voor een gezond leven van kinderen. Ik hoop een mooi bedrag voor KiKa op te halen, zodat dit misschien een klein verschil kan maken voor kinderen met kanker die dit hard nodig hebben.”

KiKa

KiKa richt zich op het financieren van onderzoeken naar alle vormen van kinderkanker. Kinderkanker is anders dan kanker bij volwassenen. Het is daarom belangrijk dat er apart wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar kinderkanker.

Hardlopen

Nu Wendy het hardlopen heeft ontdekt, is ze de afstanden aan het vergroten. In juni staat de halve marathon in Maarn op het programma. Een eerste doel om naar toe te werken. Wendy: “Voor mij is dit een training om te kijken waar ik dan sta en ook om te voelen wat een wedstrijd is en met welke elementen ik rekening moet houden.”

De Marathon van Valencia

“Ik twijfelde eerst of ik de Marathon van Amsterdam zou gaan lopen”, vertelt Wendy, maar ik wilde graag een ervaring wat nog meer indruk zou maken. Daarom de keuze voor Valencia. Als ik het doe, doe ik het goed. Daarnaast is het in december met ongeveer 15 graden heerlijk hardloopweer in Valencia.” 
“Ook de route schijnt mooi te zijn”, zegt Wendy. “Het is een vlak parcours en we lopen door het historische centrum van de stad langs authentieke gebouwen. De finish is bij het Museo de las Ciencias Principe Felipe. Mijn doel is om tussen de 4 uur en 4.30 uur te lopen.”

“De reis is volledig georganiseerd door KiKa. Al tijdens de voorbereidingsweken zijn er bijeenkomsten waar we elkaar als lopers gaan ontmoeten en waarbij we meer te weten komen over wat KiKa doet.”
“Met ongeveer 15 KiKa-deelnemers zullen we dan 1 december afreizen naar Valencia. Ook in Valencia zelf zijn er deelnemers bijeenkomsten en verschillende activiteiten. Ondanks dat we gezamenlijk aan de start staan, loopt iedereen natuurlijk zijn eigen race in zijn eigen tempo.”

De vriend van Wendy zal meegaan naar Valencia als support. Ook tijdens de voorbereidingstrainingen ondersteunen hij en ook andere vrienden Wendy door mee te fietsen of te skeeleren. Als de loopafstanden langer worden is deze support fijn. “Maar ik geniet van het buiten zijn, de natuur en het bewegen”, aldus Wendy.

Sponsorgeld

Lopen voor KiKa betekent sponsorgeld verzamelen. Wendy geeft aan dat het minimale bedrag wat ingelegd moet worden €3500 is. Ze heeft inmiddels al ruim €1000 opgehaald en de rest hoopt ze met verschillende acties bij elkaar te verzamelen. Zoals:
- Het benaderen van bedrijven. Die kunnen bv. hun logo op het KiKa-loopshirt laten bedrukken
- organiseren van een sponsorloop voor jonge kinderen
- inzet van social media
“En wie weet helpt dit krantenartikel ook een beetje”, aldus een enthousiaste Wendy.

Daarnaast heeft Wendy een persoonlijke pagina waarop ze gesponsord kan worden. Dit door middel van het kopen van een KiKa-lot of het doen van een donatie. Maar natuurlijk kan er ook rechtstreeks gedoneerd worden aan KiKa, zegt Wendy. Ze vindt het van belang om te vermelden dat het vooral gaat om KiKa zoveel mogelijk financieel te ondersteunen, op welke manier dan ook. 

Wil jij Wendy en daarmee KiKa ook sponsoren? Scan dan de QR-code of kijk op www.runforkikamarathon.nl/wendy-kuiter-valencia-2023

Agnes IJmker

Afbeelding
Afbeelding
Wendy in haar KiKa-loopshirt
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding