Fleurige bloemen en vlaggen
Fleurige bloemen en vlaggen

Koningsdag 2023

Algemeen

Hoewel de weersvoorspelling eerder in de week niet veel goeds liet zien, bleek het afgelopen donderdag op Koningsdag een prachtige dag te worden. Het zonnetje liet zich het grootste deel van de dag zien en dat was fijn voor de activiteiten die in het dorp waren georganiseerd.

Het begon al op een erg vroeg tijdstip met de geluiden van motoren, brommers en fietsen met toeters die hun rondes door het dorp reden. 

De muziek van Fidelio klonk later op de ochtend vriendelijker in de oren. Zij begeleidde de stoet met kinderen op hun versierde fietsen op hun tocht naar het gemeentehuis waar de zeer druk bezochte aubade plaats vond.

Daarna konden ouderen bingo spelen in de Schans en kinderen hun gang gaan in het funpark met de vele springkussens in allerlei vormen of laser-gamen. Het was een gezellige drukte op de Stationsweg en in het Schanspark. Ook bij een klimmuur stond een lange rij wachtende klimmers en ook het optreden op het podium werd druk bezocht.

Later die middag werden de Dorpsstraat en het Poortplein vol gelegd met kleedjes waar de jeugd hun spulletjes konden verkopen. Veel speelgoed is deze middag weer in andere handen overgegaan. Heel goed in deze tijd van recycling!

Er was nog een optreden van het Spoorkoor en het bleef tot begin van de avond gezellig druk bij het Horecaplein voor het Cultuurhuis. 

Al met al een zonnige, gezellige en geslaagde Koningsdag in Woudenberg.

Veel aandacht voor het optreden van de ballonnenman / foto's: redactie
Kleedjesmarkt in het zonnetje
Het Funpark
De klimmuur
Drukte bij de springkussens