Voorbeeld van een Heuvelrugtuin
Voorbeeld van een Heuvelrugtuin Frederieke van der Kooij

Heuvelrug voorbeeldtuin aan het wandelpad langs de randweg Nieuwoord

Algemeen

WOUDENBERG Wilt u ook meehelpen bij het onderhoud van de groene, biodiverse, klimaatbestendige tuin in de wijk Nieuwoord?

U heeft vast gezien dat we iedere 2e zaterdag van de maand  aan het werk zijn in onze Utrechtse Heuvelrug voorbeeldtuin. 

Dankzij onze inspanningen ontwikkelt de tuin zich steeds verder.

In november 2021 hebben wij het bericht rondgestuurd dat we gestart zijn met de aanleg en het inplanten van de tuin. 

De groei en bloei van de planten is inmiddels in volle gang! 

De inheemse plantjes en struiken hebben goed gebruik gemaakt van de overdadige regen die de afgelopen tijd is gevallen en groeien de zon tegemoet. We zien tot ons genoegen dat het maandelijks onderhoud wat door de huidige groep enthousiaste vrijwilligers wordt uitgevoerd, letterlijk en figuurlijk steeds meer zijn vruchten afwerpt. 

Maarrrrr …….. er is nog meer onderhoudswerk te doen!

Om het onderhoud goed uit te kunnen voeren zou het mooi zijn wanneer U ons daarbij één of meerdere keren komt helpen. 

Het is licht en dankbaar werk en het is gezellig om met elkaar in de tuin aan het werk te zijn en……… er wordt gezorgd voor koffie met wat lekkers! 

Zo kunt u mee helpen om samen de Utrechtse Heuvelrug voorbeeldtuin tot een plek te maken die de moeite waard is om regelmatig te bezoeken en die bijdraagt aan de biodiversiteit. 

Zaterdag 13 mei  staat er weer een onderhoudsmorgen op de planning. Bent u er ook bij? U bent van harte welkom van 9.00-12.00 uur. Wanneer u komt helpen stuur dan svp. vóór 10 mei een berichtje, zodat wij voor voldoende gereedschap en koffie met wat lekkers kunnen zorgen.

Mail: willemdegroote@gezondwerk.nl of tel/app  0653179044.