Regels voor vlaggen

WOUDENBERG Peter van Schaik, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg, wil vaste afspraken maken wanneer er vlaggen op het gemeentehuis zullen wapperen. In de commissievergadering van 7 februari zal hij een motie indienen.

Van Schaik vindt dat de vlag van de gemeente Woudenberg 24 uur per dag zichtbaar op het gemeentehuis moet zijn. De vlag is in 1957 door de gemeenteraad ingesteld. Wij zijn als gemeente trots op die vlag. Hij vindt de vlag op dit moment te weinig zichtbaar. 

Ook wil hij dat op Veteranendag op een zaterdag rond 29 juni de veteranenvlag wordt gehesen. Het is Van Schaik een doorn in het oog dat de veteranenvlag in Woudenberg niet wordt gehesen. 'Onze veteranen hebben grote verdiensten voor Nederland geleverd. De veteranenvlag wordt sinds 2020 officieel door de overheid erkend. Het hijsen van de veteranenvlag geeft erkenning en waardering aan de veteranen. Dus wil hij dat Woudenberg deze vlag hijst. Ook al omdat Woudenberg wel de regenboogvlag laat wapperen. 

Ook zijn er regelmatig collectes in het dorp. Van Schaik zou het een goede zaak vinden als in de week van de collecte de vlag van de collecterende organisatie op het gemeentehuis te zien zou zijn. Hij wil duidelijke afspraken maken, zodat iedereen weet wanneer volgens de regels een bepaalde vlag gehesen mag worden op het gemeentehuis.