Rectificatie

Regenboogvlag

In de LetOp Woudenberg van woensdag 25 januari, heeft op de voorpagina een bericht gestaan met de titel Regenboogvlag. 

Dit artikel geeft een onvolledig beeld van het debat en met name over de visie die verwoord is door de SGP.

De heer Stalman van de VVD vroeg in het debat aan de SGP wat hen heeft doen besluiten om de LHBTQI-gemeenschap te omarmen en erkennen. 

De heer Van Veldhuizen van de SGP reageerde daarop dat de SGP-fractie voor inclusiviteit is. Het is belangrijk dat er aandacht is voor alle kwetsbare groepen in de samenleving. 

Dat is ook een Bijbelse opdracht. De SGP fractie staat positief tegenover het voorstel van het college om dit breed op te pakken. De doelgroepen zijn immers breder dan alleen LHBTIQ+.

De heer Heldoorn, fractievoorzitter van de SGP, heeft de LetOp laten weten dat het standpunt van de SGP-fractie over de regenboogvlag niet is gewijzigd. “We willen bijdragen aan een goede samenleving voor alle Woudenbergers, elkaar dienen en recht doen aan alle mensen. 

Dat is ook de reden dat we destijds tegen het uitsteken van de regenboogvlag hebben gestemd. 

Een speciale vlag benadert groepen juist vanuit exclusiviteit. De SGP staat voor de Bijbelse noties van huwelijk en seksualiteit.”


Auto tegen boom

WOUDENBERG Op zaterdagmorgen 28 januarui jl. is er een auto tegen de een boom gebotst op de Voskuilerdijk. 

Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt door de politie uitgezocht. Vermoedelijk is de bestuurder onwel geworden tijdens het rijden.