Afbeelding

Speelgoed krijgt een tweede leven

Algemeen

Woudenberg - Zoek iets moois uit en laat je (klein)kind met plezier ermee spelen. Het speelgoed in de kast is voor iedereen die het kan gebruiken. De Speelgoedkast heeft een plek gekregen op de begane grond van het Cultuurhuis.

“Het Cultuurhuis is de uitgelezen plek voor deze speelgoedkast”, vertelt Hennie. Iedereen kan bij het Cultuurhuis binnenlopen, het is een plek van ontmoeten en een plek waar activiteiten zijn. Het speelgoed uit de kast komt van Joop Knies. 68 Jaar terug is Joop begonnen met ‘opknappen’. Hij was destijds matroos en begon met een kapot fietsje. Dit fietsje heeft Joop samen met collega’s zo opgeknapt dat hij weer bruikbaar was.

“Elke matroos kan schilderen”, zegt Joop en dat hij dat kan, is te zien aan hoe mooi het gebruikte houten speelgoed door Joop opgelapt wordt als dit nodig is. Een nieuw wieltje aan de auto, een likje verf aan de deur en alle puzzels compleet in de doos. Door een reparatie krijgt het speelgoed een tweede leven. Het speelgoed uit de kast is dus niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook duurzaam.

De Speelgoedkast is open, als het Cultuurhuis open is.

Heb jij speelgoed waar je op uitgekeken bent? Naast de kast staat een mand, waar speelgoed ingeleverd kan worden. Elke week wordt dit speelgoed meegenomen om op te knappen en wordt de kast weer aangevuld.

Wil jij ander speelgoed uitkiezen dan dat er in de kast staat? Dat mag bij Joop thuis. Joop is hiervoor te bereiken op het nummer 033-2863019.

Heb jij ook een ruil- of weggeefkast of zou je die wel willen beginnen? Dan horen wij graag van jou. Wij willen graag onze kastenroute uitbreiden en dit delen binnen Woudenberg.

Heb jij een ander leuk initiatief voor Woudenberg? Dan horen wij dat ook graag! Je kunt ons mailen of bellen via teamsamenleving@dekleineschans.nl of 085 066 97 00.