Saskia en Christa
Saskia en Christa alzheimer cafe

Alzheimer Café: Christa heeft dementie en vertelt ons hoe het is om te leven met deze ziekte

Algemeen

Woensdagavond 8 februari is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café. Deze avond hebben wij Christa Reinhoudt te gast. Zij kreeg op haar 47e de diagnose dementie. 

Saskia Danen (belangenbehartiger van Alzheimer Nederland) interviewt Christa en samen geven zij ons een inkijkje hoe het voor Christa is om te leven met deze diagnose.

Sinds haar diagnose werkt Christa niet meer en woont ze thuis met haar man en kinderen. Ze vertelt over haar dagelijkse uitdagingen. Handelingen waar wij niet eens bij stil staan, maar die voor haar zo belangrijk zijn. Die haar zelfstandigheid en autonomie bevestigen. En hoe zij truckjes verzint om tijdsbesef, dagritme, routine en oriëntatie zo lang mogelijk vast te houden. Tevens geeft zij ons een persoonlijk inkijkje in hoe zij de zorg en dagbesteding ervaart. Locatie: Cultuurhuis Woudenberg, Dorpsstraat 40, 3931 EH Woudenberg. De avond start om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur). Einde: 21:00 uur. De toegang is gratis en aanmelden niet nodig. Meer informatie nodig? Stuur een email naar: ac.woudenberg-scherpenzeel@alzheimervrijwilligers.nl Of bel naar: 06 - 41 51 44 97