Afhandeling bezwaren

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg had aan het einde van 2022 42 van de 300 bezwaren tegen de aanslag van de Wet Onroerend Zaak (WOZ) nog niet afgehandeld. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders de termijn voor de afhandeling van zulke zaken met zes weken verlengd. 

Het college van burgemeester en wethouders zegt in antwoord op de vragen van Peter van Schaik, fractievoorzitter van  GemeenteBelangen Woudenberg, dat alle niet behandelde bezwaren in beeld zijn en dat de gemeente binnen de gestelde zes weken de kwesties kan 

afhandelen. In het verleden maakte vooral Jan Mulder, toenmalig raadslid van de SGP, er een groot punt van dat de gemeente Woudenberg in een aantal zaken te laat de bezwaren afhandelde. Er was ook een probleem, omdat een aantal aanslagen niet de juiste hoogte hadden. 

Vooral met de aanslagen voor bijvoorbeeld garageboxen waren er problemen. Daar werden niet de juiste bedragen bij de burgers in rekening gebracht.   

De toenmalige oppositiepartijen, die nu de coalitie vormen, begrepen niet hoe het kon dat Woudenberg de zaken rond de aangifte niet op orde had. Ze eisten dat het in de toekomst beter en soepeler zou verlopen. 

Een deel van de problemen kwam ook, omdat Scherpenzeel de belastingen voor Woudenberg inde. Dat liep helemaal verkeerd, maar het managementteams in Scherpenzeel en Woudenberg hadden niet in de gaten dat de zaken uit de hand liepen. Toen de afdelingen in de gaten kregen dat zaken niet liepen, hebben ze hard gewerkt om de boel recht te trekken. 

Op dit moment int de gemeente Veenendaal de belastingen voor Woudenberg. Wethouder Henk-Jan Molenaar vertelde de gemeenteraad onlangs dat dit goed gaat en dat er goede afspraken met Veenendaal zijn. Ook is de rapportage op het gewenste kwaliteit. Molenaar denkt dat de afhandeling nu wel goed zal gaan.