Gevangenisstraf voor jonge
Woudenberger voor bezit van harddrugs

WOUDENBERG (JPU) - Voor het bezit van harddrugs is een 20-jarige man uit Woudenberg vrijdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf. De Woudenberger kreeg een maand cel omdat hij betrapt werd met heroïne en cocaïne. Hij liep toen ook in een proeftijd en daarom moet de Woudenberger nog eens 3 maanden celstraf gaan uitzitten. De rechter maakte zich grote zorgen over toekomst van deze jonge verdachte.

Op 24 oktober werd er drugs in beslag genomen bij de Woudenberger. Hij had 1 gram cocaïne en 3 gram heroïne bij zich in Amersfoort. Hij was een maand eerder veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf door precies dezelfde rechter. ‘U heeft uw laatste waarschuwing gekregen van mij. Binnen een maand doet u het weer’, stelde de rechter vast.

De Woudenberger wilde niets zeggen over de drugs die bij hem zijn gevonden. Hij wilde vertellen dat hij jongerenwerker wil worden en dat hij bij een centrum in Amersfoort als vrijwilliger werkte. Hij moet nog beginnen aan die werkstraf die hem in juli is opgelegd.

Het Openbaar Ministerie eiste in totaal 90 uur werkstraf in het belang van de toekomst van de Woudenberger. De advocaat van de Woudenberger noemde de officier een ‘wijs man’.

De rechter kwam tot een ander oordeel. Drugs zijn slecht voor de gezondheid van andere mensen, stelde de rechter. ‘ U moet uit die wereld blijven. Wilt u crimineel worden? Ze schieten uw broers dood of ze gijzelen uw moeder’. Ik zie alleen maar de mogelijkheid om u naar de gevangenis te sturen.

De advocaat van de Woudenberger tekende direct na de zitting hoger beroep aan.

(JPU)