Meer dienstverlening gemeente

WOUDENBERG Het college van burgemeester en wil de openingstijden van de afdeling burgerzaken en de balie vergroten. De aanleiding is een klanttevredenheidsonderzoek. Dat blijkt uit de beantwoording van technische vragen van GemeenteBelangen Woudenberg.

Het college van burgemeester en wethouders schrijft: ‘Vanwege de doorgevoerde bezuinigingen zijn de openingstijden versmald. Vanuit het meest recente klanttevredenheidsonderzoek ligt de behoefte en de wens van inwoners met name op verruiming van openingstijden en vergroten van dienstverlening.’

‘Dit laatste gaan we de komende periode budget neutraal realiseren doordat we werkprocessen gaan aanpassen en optimaliseren. Hierdoor wordt de bezuiniging behaald tot 2024. Vanaf 2024 komt er een forse stijging van de hoeveelheid paspoortaanvragen waardoor het wenselijk is extra uren in te zetten om dit op te vangen,’ aldus het college van burgemeester en wethouders. 

De fractie van GemeenteBelangen Woudenberg vroeg zich, naar aanleiding van het collegewerkprogramma, af of er klachten bij de gemeente waren binnen gekomen. De laatste maanden waren de balie en burgerzaken minder lang geopend. Dat kwam door bezuinigingen, die doorgevoerd moesten worden.