Henri Bontenbal (fractielid CDA in de Tweede Kamer)
Henri Bontenbal (fractielid CDA in de Tweede Kamer)

In gesprek met Tweede Kamerlid Henri Bontenbal

Politiek

WOUDENBERG Op vrijdag 20 januari zal Henri Bontenbal, woordvoerder klimaat en energie van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, in gesprek gaan met inwoners van Woudenberg en omgeving. 

De avond is voor iedereen die geïnteresseerd is in de actuele stand van zaken op het gebied van duurzaamheid en benieuwd is naar hoe omgegaan wordt met knelpunten op de elektriciteitsnetwerken. Daarnaast is er ruimte om in gesprek te gaan met de heer Bontenbal. Deze avond wordt georganiseerd door het CDA Woudenberg en vindt plaats in het Cultuurhuis, inloop vanaf 19:30 uur en start van het programma om 20:00 uur.

De heer Bontenbal stelt in zijn aanpak: “Polarisatie is niet de weg naar succes. Alleen denken vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid brengt ons verder. Ons vetrekpunt is niet de vraag wie schuldig is, ons vertrekpunt is: wat kan iedereen bijdragen aan de oplossing? Daarbij kan het klimaatbeleid alleen succesvol zijn als het sociaal is: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Iedereen doet mee en moet ook mee kunnen doen.” Hij ziet ook dat er een enorme potentie is voor creativiteit en innovatie in de samenleving. Tenslotte benadrukt hij, dat bedrijven geen probleem zijn, maar onderdeel van de oplossing.
Henri Bontenbal (1982) is opgegroeid in Rotterdam-Zuid, studeerde natuurkunde in Leiden en werkte 13 jaar in de energiesector op het snijvlak van beleid, strategie en energietransitie.