Afbeelding

Korfballers beginnen goed in het nieuwe jaar

Sport

Zaterdag kwam AKC uit Almelo op bezoek in De Camp. Hoewel zij de laatste plaats innemen op de ranglijst, moet je dan juist op je hoede zijn. Het valt op dat de ploeg geen coach bij zich heeft. Later wordt duidelijk dat ze al 3 jaar zonder coach zitten, opmerkelijk voor een vereniging die uitkomt in de eerste klasse.

Woudenberg scoort zowel het eerste als het tweede doelpunt van de wedstrijd. Maar dan doet AKC hetzelfde terug. Eigenlijk veroorzaakt door aanvallende slordigheid aan Woudenbergse zijde.

Maar het is toch echt Woudenberg dat de wedstrijd dicteert. Verdedigend zit men er strak op waardoor AKC nauwelijks tot scoren komt. Zelf hebben ze geen enkele moeite om de korf te vinden. Daardoor is na twintig minuten de stand al 9-4 en twijfelt niemand op de tribune over het winnen van deze pot korfbal. Vraag die nog wel leeft is hoe hoog de score zal oplopen. Altijd goed voor het zelfvertrouwen van de ploeg, en spectaculaire doelpunten zijn altijd welkom. Er volgen nog een paar afstandsschoten aan Woudenbergse zijde. Als het scorebord een stand van 14-5 aangeeft, zit de eerste helft erop.

Gelukkig weet Woudenberg een tweede helft neer te zetten, gelijkwaardig aan de eerste helft. En dat is absoluut niet makkelijk met deze tegenstander die aan het begin toch nog driemaal de korf weet te vinden. Maar geloof in een positief resultaat is er al lang niet meer bij de ploeg uit Almelo. En daar had een coach ook geen verandering in aan kunnen brengen.

Verder valt er weinig te melden behalve de uitslag die op 29-14 uitkwam. En er weer twee punten toegevoegd kunnen worden aan de ranglijst. Noodzakelijke punten om koploper Spirit op de voet te blijven volgen, want ook zij wisten te winnen deze zaterdag.

Is er dan geen enkele kritische noot? Zeker wel! Woudenberg had deze wedstrijd minimaal 30 doelpunten moeten maken, aldus trouwe toeschouwer Willem. En daar heeft hij zeker een punt. Al weigerde de uitstekend fluitende heer Komduur dit punt na de wedstrijd op te tellen bij de 29.

Dan maar gauw het vizier richten op komende zaterdag, wederom een thuiswedstrijd. KVZ uit Zutphen komt op visite. Een ploeg die ervaring heeft op een hoger niveau, maar dit seizoen zeer wisselende resultaten laat zien. Maar hoewel zij dik verloren tegen zowel Spirit als NRC’22, zal Woudenberg net zo goed als deze zaterdag voorbereid moeten zijn om weer een positief resultaat te behalen.