Rene met burgemeester Jansen
Rene met burgemeester Jansen / foto's: Agnes Blok

Feestelijke dag voor René Mulder op zijn 50e verjaardag

Algemeen

Woudenberg Vrijdag 13 januari werd postcommandant René Mulder 50 jaar. Dit lieten zijn collega brandweerlieden niet onopgemerkt voorbijgaan.

Donderdag op vrijdagnacht om 00:00 uur kwamen de brandweerauto’s al de straat in rijden om René als eerste te kunnen feliciteren en te proosten op deze bijzondere mijlpaal.

De collega brandweerlieden hadden echter nog meer in petto om het voor René een onvergetelijke dag te laten zijn. Want ’s morgens werd René regelmatig gebeld omdat er een wasmachine en een fiets op Marktplaats stonden die gratis af te halen zouden zijn. Hier wist hij niets van… Toen deze advertentie van Marktplaats werd weggehaald, werd hij weer gebeld, ditmaal was er op een vakantiepark in Putten een sleutelbos gevonden met zijn telefoonnummer erop, ook deze was hij niet verloren…

Rond de middag dacht René: het wordt tijd om even voor een boodschap op stap te gaan. Toen liep het huis echter vol met mensen die hem kwamen feliciteren waaronder ook burgemeester Jansen van Woudenberg. 

Ook de LetOp Woudenberg schoof op dat moment aan om René een paar ‘lastige’ vragen te stellen over zijn kwaliteiten als pelotonscommandant logistiek, wat naast zijn rol als postcommandant van de post Woudenberg één van zijn taken is bij de Veiligheidsregio Utrecht. Vanuit de gemeente zou namelijk geopperd zijn of de brandweer vanuit haar logistieke taak een rol kan vervullen tijdens vergaderingen en bijeenkomsten in het gemeentehuis. Al snel werd duidelijk dat René voor gezonde broodjes en beleg wil gaan. Helaas is hij geen broodjessmeerder, maar een goede klant bij de cateraar. Als het over koek gaat wil hij koolhydraatarme koeken serveren en geeft aan dat de koffie in het gemeentehuis toch wel de lekkerste is in Woudenberg. Of het een goed idee zou zijn dat de brandweer hierin een rol gaat vervullen was hij duidelijk: “Nee”.

Aan het einde van dit ludieke interview, wat uiteraard niet op waarheid berust, antwoordde René op mijn vraag hoe hij de dag tot dan toe heeft ervaren: ‘’Ik sta vandaag leuk in de aandacht’’.

Afbeelding
Afbeelding