Extra geld helpt ambtenaren

WOUDENBERG Het college van burgemeester en wethouders verwacht dat het extra geld voor de ambtelijke organisatie op de korte termijn en voor de lange termijn een positief effect zal hebben. Dat staat in het college werkprogramma. 

‘De gemeenteraad heeft bij de begroting 2023 besloten te investeren in de Woudenbergse ambtenaren. In de begroting is afgesproken dat deze middelen worden ingezet om het management terug te brengen in de organisatie en dat op meerdere beleidsterreinen extra capaciteit wordt gecreëerd,’ schrijft het college.

‘Het college voelt zich in hun wens voor een robuuste ambtelijke organisatie gesteund door de gemeenteraad. De huidige directie zet zich daar voor in. De verwachting is dat de extra financiële middelen een blijvend effect zullen sorteren,’ staat in het programma.
‘Het college zal naar aanleiding van de aanvullende budgetten voor de organisatie rapporteren over de ambtelijke organisatie en de verbeterslag die nu wordt ingezet. De verwachting is dat een update wordt verzonden aan het einde van het tweede kwartaal van 2023,’ aldus het college.

‘De ambtelijke organisatie en de inrichting daarvan is de verantwoordelijkheid van de gemeentesecretaris en het management. Voor het proces omtrent vergunningverlening, toezicht en handhaving is voor drie jaar geld vrijgemaakt bij de begroting van 2023. Daarnaast volgt via de jaarrekening een verantwoording over de organisatie, het ziekteverzuim en de loonsom,’ staat in programma.