Ingezonden: Open en transparant

Nou vergeet het maar. Wij, de digibeten van Woudenberg, kunnen helemaal niets te weten komen van de plannen in de gemeenten Woudenberg. 

De bouwaanvragen, de besluiten en de beslissingen die genomen worden komen alleen in het openbaar via het medium dat internet heet. Schrijf je gewoon een brief dan krijg je gewoon nooit een antwoord. 

Eerder stond er altijd een pagina in de krant over de gebeurtenissen die via het gemeentehuis gingen openbaar in de Woudenberger om te lezen en eventueel te reageren. 

Helaas het komt niet meer voor. Ja, ja, zeggen ze op het gemeentehuis, alles staat op de site dus het is openbaar en transparant. Maar als je geen computer hebt en er niet mee om kan gaan ben je dus van alles buitengesloten. 

Ik hoop dat er weer een gemeentelijke pagina over bouwaanvragen en zittingen enz. enz. in de LetOp Woudenberg komt. 

En niet een hele groep buiten sluiten en als er een brief geschreven wordt er ook antwoord komt. Dan is de gemeente open en transparant. 

Nu is dat naar mijn mening niet zo. 

Bertus Brouwer


Succesvolle actie
kerstpakketten
Burgerinitiatief

WOUDENBERG In de week van 19 december zijn kerstpakketten uitgereikt aan de 125 gezinnen uit Woudenberg die gebruik maken van de voedselbank van Burgerinitiatief. 

Volgens Burgerinitiatief waren een groot aantal mensen blij verrast en ontdaan bij het in ontvangst nemen van het pakket. Dank aan alle inwoners van Woudenberg die een donatie hebben gedaan. 

Sylvia den Herder