Afbeelding
foto's: Agnes Blok

Gezellige oliebollenactie voor Kom & Zie

Algemeen

Woudenberg Op oudejaarsdag was er de jaarlijkse oliebollenactie, de opbrengst was voor Kom & Zie. Ondanks de regen op deze dag verliep de verkoop goed.

Op 30 en 31 december waren de commissieleden al bezig om de inkopen te doen, salades te maken en bestellingen klaar te zetten. Zodat op 31 december de verkoop op een goed voorbereidde manier kon verlopen.

Oliebollenkramen in het dorp

Ondertussen waren in het dorp andere commissieleden al vroeg bezig om de kramen op te zetten, om daar de verkoop van de oliebollen en appelbeignets te kunnen starten. Om 8:00 uur werd er gestart met verkopen op het Poortplein en op de vertrouwde locatie aan de Dorpsstraat bij het Cutuurhuis. Veel jaarlijkse klanten wisten de kramen weer te vinden, en steunden daarmee het goede doel waar de opbrengst voor bestemd was. Toen de eerste voorraad op de kramen om 11:00 uur verkocht was werden er weer nieuwe oliebollen en appelbeignets bij bakkerij Bos in Maarsbergen opgehaald. Deze werden ook weer snel verkocht, maar toen de organisatie belden om de kramen weer te bevoorraden bleek dat de bakker ook was uitverkocht. Hierdoor stopte de verkoop al rond 13:00 uur en werden de kramen weggehaald. De organisatie vond het jammer dat in de middag de verkoop niet door kon gaan, maar is verder erg tevreden over het verloop van de dag. Het was erg regenachtig, maar de verkoop heeft er zeker niet onder geleden.

Kom & Zie

De opbrengst na aftrek van de kosten is voor het Kom & Zie huis in Moldavië. Het project ‘Vino si Vezi’ (Kom & Zie) is een project van een Moldavische organisatie in Orhei, de leiding van het dagcentrum is in handen van lokale managers. De Moldavische organisatie heeft zelf geen middelen om het dagcentrum draaiende te houden. De Kom & Zie commissie (vanuit de Hervormde Gemeente Woudenberg) is al vanaf de bouw en de start van het dagcentrum in januari 2011 betrokken bij dit mooie project, waar ruim 30 kinderen en jongeren een zinvolle dagbesteding ontvangen. Zij ontvangen daar een gezonde maaltijd krijgen onderwijs en de therapie die ze nodig hebben. Het eindresultaat van de actie is een opbrengst van € 1434,00. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen bedankt!

Afbeelding