Iedereen doet mee

WOUDENBERG Het college van burgemeester en wethouders is in gesprek met sport- en cultuurverenigingen om inclusiviteit te promoten. 

Het college vraagt hen ook om mee te denken over de inclusiviteit van hun sport of activiteit onder het motto: Iedereen mag er zijn en kan meedoen aan activiteiten in Woudenberg. Daarom hijst de gemeente bijvoorbeeld de regenboogvlag en promoot Coming Outdag via onze social media kanalen. 'Ons Jeugdpunt heeft hier ook een actieve rol in, bijvoorbeeld met de LHBTIQ+ groep. Ook deze activiteiten delen wij via social media.  

Maar de doelgroepen zijn breder: het gaat ook om eenzaamheid, het leren van de Nederlandse taal (bijvoorbeeld bij de Oekraïense vluchtelingen) en inwoners met een beperking of ouderen,' staat in het collegewerkprogramma. De gemeente heeft een werkgroep ‘Passend sporten’ opgericht om dit verder te ontwikkelen. Daarbij maakt de gemeente gebruik van ondersteuning van ‘Grenzeloos Actief’, een landelijk sport- en beweegbeleid, met een netwerk in de regio. 'Maar inclusiviteit is een breder onderwerp met ruimte voor alle inwoners van Woudenberg. Zo is er een aanmeldpunt voor discriminatie dat meer aandacht moet krijgen. En een meer praktische kant van inclusiviteit: de bewegwijzering voor het openbaar toilet in ons dorpshart wordt opnieuw uitgevoerd en wij blijven alert op de toegankelijkheid van het gemeentehuis voor mensen met een beperking.