Inloop workshops ‘proef en ruik je kerstboom terug’
Inloop workshops ‘proef en ruik je kerstboom terug’ Foto: Reinaerde

Proef en ruik je kerstboom terug

Algemeen

WOUDENBERG In een sociaal zero-waste project van de innovatieve Rotterdamse ontwerper Maidie van den Bos krijgt een aantal kerstbomen gekweekt door Theeschenkerij Eldorado in Woudenberg, een compleet tweede leven.

Bewoners uit Woudenberg en omgeving doneren na de feestdagen hun bij Eldorado gekochte kerstbomen. Bewoners van de Heygraeff halen op 4 januari de kerstbomen op tijdens een feestelijke parade met de huifkar van Kampeerboerderij ’t Boerenerf.

5 -6 januari ‘Oh Sparrenboom’ inloop workshops en demonstraties

Tijdens destilleer- en brouwdagen op 5 en 6 januari van 9.30 – 17.00 uur worden de gedoneerde bomen door Maidie van stam tot piek verwerkt tot het Woud&Berg landschapsparfum, kerst-boom siroop en spar verzorgingsproducten. Een zinnenprikkelende ervaring voor bewoners voor de Heygraeff en iedereen uit Woudenberg en omgeving die nog even wil komen nagenieten aan het einde van de kerstvakantie.

Maidie deelt haar specialistische kennis over al wat groeit en bloeit. Je kunt meehelpen met het knippen van de takken van de bomen, het schillen van de bast, het snipperen van de naalden en het vullen van de ketel. Gewoon meegenieten van de geuren die vrijkomen of proeven van de kerstboom siroop mag natuurlijk ook. De inloop workshops voor jong en oud zijn vrij toegangelijk.

De workshops vinden plaats in de grote tent op Reinaerde de Heygraeff, de Heygraeff 3, 3931MK in Woudenberg.

Re-creatie

Ontwerper Maidie van den Bos is als gastontwerper verbonden aan het project Re-creatie op De Heygraeff. In dit project leggen kunstenaars en ontwerpers verbinding met de omgeving door aansprekende producten en workshops te ontwikkelen voor zowel bewoners, familie en medewerkers als recreanten, inwoners van Woudenberg en directe omgeving, scholieren en in kunst & cultuur geïnteresseerden. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van restmaterialen uit de omgeving van De Heygraeff. Zo komen de zorg voor mens, materiaal en natuur samen op één plek, en ontstaat een nieuwe zorggemeenschap.

Maidie van den Bos