Afbeelding
Exitum

5 goede redenen om gastvrij Woudenberg te bezoeken

Welkom Woudenberg, met deze slogan timmeren de ondernemers in het dorpscentrum aan de weg. En de kreet slaat de spijker op zijn kop, gastvrijheid is één van de kenmerken van de winkels, dienstverleners en horecabedrijven. Voor inwoners uit buurdorpen op gasten op de campings of vakantieparken is de zomer van 2021 misschien een mooi moment om eens nader kennis te maken met het dorp. Er zijn tenminste vijf goede redenen om een bezoekje te brengen.

1. Winkelen!

Woudenberg heeft een verrassend veelzijdig winkelaanbod dat zowel ‘grote namen’ als bijzondere speciaalzaken telt. Hema, Blokker, Gall & Gall, Terstal en de supermarkten AlbertHeijn, Jumbo en Aldi behoren tot de eerste categorie. Zij worden omringd door een lijst aan speciaalzaken, van boekhandel en kledingzaak tot delicatessenwinkel, van bloemisterijen tot lingeriespeciaalzaak. Duurzame shoppers vinden bij de Wereldwinkel een uniek assortiment, lekkerbekken kunnen terecht bij de ambachtelijke bakker en slager. Kenmerkend voor de Woudenbergse winkels is de hoge servicegraad en het vakkundige en persoonlijke adviesvan de ondernemers.

2. Lekker uit!

Het kan weer: een bezoek brengen aan vrijwel alle horecabedrijven. In het centrum vanWoudenberg zijn er voor iedere smaak wel mogelijkheden, Chinees-Indisch (inclusief sushi), Mediterraans, Frans, Italiaans of Texaans, het is er allemaal. Voor liefhebbers van ambachtelijk ijs is er een ‘IJswinckel’ en daarnaast zijn er diverse café’s en lunchrooms.Buiten eten? Er zijn voldoende terrassen voor de zonnige dagen.


3. Tot uw dienst!

Naast winkels en horecazaken zijn er ook diverse dienstverleners in het centrum gevestigd.Een bezoekje aan de kapper? Woudenberg staat bekend om zijn brede aanbod in hairstyling. Wie in Woudenberg wil wonen vindt er meerdere makelaarskantoren en ook voor een bril, zonnebril of hoortoestel staan specialisten voor u klaar. Woningdecoratie? Ook present!

4. Gezellig, de markt!

Iedere zaterdagmorgen is er een extra reden om te shoppen in Woudenberg. Dan staat in het centrum de warenmarkt opgesteld met voornamelijk verswaren. De markt begint al om 8.00 uur dus vroege vogels kunnen er al snel bij zijn. U vindt de markt op het plein aan de Nieuwe Poort, bij de centrale kruising in het dorp.


5. Gratis parkeren!

Grenzend aan de winkelstraten liggen vier ruime parkeerterreinen en ook in de winkelstraten zelf zijn parkeerplaatsen voor uw voertuig. Daar kunt u gratis parkeren! U komt op de fiets en wilt uw bidon bijvullen? Op de Nieuwe Poort staat een watertappunt met drinkwater.

www.welkomwoudenberg.nl

Afbeelding
Afbeelding