Afbeelding
Landgoed Maarsbergen

Theedrinken
met de upper-class

MAARSBERGEN Landgoed Maarsbergen. Het landgoed is grotendeels vrij toegankelijk voor een prachtige wandeling of fietstocht. De buitenplaats, dat wil zeggen het park met de monumentale gebouwen direct rondom het privaat bewoonde kasteel is echter alleen open tijdens speciale gelegenheden.

Ridder Fulco koos 1000 jaar geleden deze plek om, in de woestenij een verdedigingswerk te bouwen: zijn rug tegen de heuvel en een wijds uitzicht over de vallei. Op een dag raakte hij in een zwaar gevecht en sloeg op de vlucht. Hij kwam bij de rivier de Maas en zag geen andere mogelijkheid dan met zijn paard en volle wapenrusting de rivier in te springen. De ridder bad tot de maagd Maria en beloofde zijn bezittingen aan de kerk te schenken als hij levend de overkant zou bereiken. Hij haalde de overkant en hij hield woord. Maarsbergen werd een proosdij van de Abdij van Berne.

Nu de terrassen weer open zijn, is een bezoek aan de THEETUIN bij de prachtige oranjerie zeker een aanrader. Deze theetuin is iedere 2e zaterdag van de maand open van 12-18 uur. Er staat allerlei lekkers voor u klaar bij dit gezellige en ruime terras!

INFO: www. landgoedmaarsbergen.nl