Woudenberg komt nipt te kort

KORFBAL Het zaalseizoen staat op het punt van beginnen en dat betekende dat Woudenberg 1 als generale repetitie mocht oefenen tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk.

Het tweede verloor nipt in de laatste minuut met 17-18 van Tweemaal Zes dus het was aan Woudenberg 1 om de Woudenbergse eer te verdedigen.

Belangrijk om te vermelden dat het eerste dit seizoen speelt met een schotklok met als doel het nog meer versnellen van het spel. De schotklok houdt in dat wanneer de bal in het aanvalsvak is, er een schotklok gaat lopen van 25 seconden.

De bal moet dan binnen 25 seconden de korf geraakt hebben anders verliest de aanval het balbezit.

De schotklok met de driekoppige jury stond klaar in de Grifthal dus de wedstrijd kon beginnen! Het was onmiddellijk duidelijk dat Tweemaal Zes was gekomen voor de volle 2 punten.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd moest Woudenberg meteen in de achtervolging en stond de stand op 3-4 met drie heren-doelpunten van Woudenberg.

Tweemaal Zes bleef daarna door scoren, maar Woudenberg kon het in deze fase helaas niet bijbenen.

Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft stond Woudenberg met 4-8 achter.

De goed gecreĆ«erde kansen wilden niet vallen wat resulteerde in een laag schot percentage van het thuisteam.

Herbert van den Belt maakte zijn tweede vlak voor de rust waardoor teams met een 5-9 tussenstand de kleedkamers in gingen. De eerste 5 minuten van de tweede helft leek het tij te gaan keren!

Na een schot van Jonatan van den Belt, een omdraaibal van Britt van Ginkel en een vrije bal van Jasper van Dijk stondde stand alweer op 8-9.

Na 13 minuten spelen in de tweede helft maakte invaller Sofie de Ronde de 13-13 en ook het spelbeeld ging gelijk op.

Het bleef spannend tot de laatste minuten in de Grifthal! Maaike Timmerman maakte met nog 3 minuten te spelen haar derde van de avond: 14-15.

Helaas was dit tevens het slotakkoord waardoor Woudenberg nipt verliest.

Volgende week start het zaalseizoen met een thuiswedstrijd tegen Telstar 1, tot dan!