Afbeelding
Yvonne Duinkerken

Nieuw boek van Woudenbergse Yvonne Duinkerken

Algemeen

De Woudenbergse haptotherapeut Yvonne Duinkerken heeft een boek geschreven rondom het thema pijn. Het boek is getiteld: Uitpijnen, gids voor mensen met langdurige (onverklaarde) pijn.

Ze vertelt: “ Ik kwam na een operatie vast te zitten in een spiraal van (steeds meer) pijn, negatieve gedachtes en emoties en besloot voor mezelf op te schrijven wat ik hierin allemaal ontdekte en hoe mijn pijn is gaan afnemen. Toen ik hierover vertelde aan anderen, zeiden mensen dat anderen hier ook wel wat aan zouden kunnen hebben. Dit maakte dat ik mijn eigen beleving en ontdekkingen heb laten uitmonden in een boek. De neuroloog die de aanbeveling op de cover heeft geschreven, heeft inmiddels nog een toevoeging gedaan. Volgens hem is het een prachtig en zinvol boek omdat het in ‘Jip en Janneke- taal’ spreekt over diepe gevoelens achter de pijn. Daar waar de biomedische wereld nog nauwelijks aandacht aan besteedt.”

Yvonne: “ Veel mensen met aanhoudende pijn, blijven (heel logisch, menselijk en verklaarbaar) gefocust op de fysieke laag, terwijl de emoties die daaraan gekoppeld blijken te zijn, de sleutel zijn naar het oplossen of verminderen van fysieke pijn.

In het boek leg ik uit hoe gedachtes, emoties, zelfbeeld en pijn met elkaar in verband staan en geef ik suggesties hoe daarmee zelf aan de slag te kunnen gaan. Het boek is een mengeling van informatie, ervaring, oefeningen en leestips. Je wordt als lezer meegenomen naar een nieuwe invalshoek, met de focus op emoties als medicijn voor onverklaarde pijn. Er zijn vele wegen naar Rome, voor iedereen is het eigen pijnproces individueel en uniek. Toch zijn er ook overeenkomsten: ik neem je mee naar de hoek van onverwerkte emoties. En naar je primaire reacties op pijn, die logisch maar niet helpend zijn.

Door Uit te pijnen, je bewust te worden van de pijn achter de pijn, kun je een nieuwe richting ontdekken. Het boek informeert en nodigt je uit te onderzoeken en te experimenteren wat er voor jou werkt in de oplossing voor je pijn.”

“Het is ook een interessant boek voor huisartsen, paramedici en andere zorgverleners omdat het boek een inkijk geeft in de ziel, tussen de regels door lees je de impact en het effect van langdurige onbegrepen pijn”, aldus de hoofdredacteur van het Haptonomisch vakblad.

Mocht je interesse hebben: het boek ligt in de boekhandel en als je begeleiding wilt, kun je een afspraak maken met Yvonne via info@yourturn.nl

Afbeelding