Afbeelding

Veel belangstelling Filmhuis

Algemeen

WOUDENBERG Afgelopen donderdag was het Filmhuis Woudenberg weer gevuld met 40 filmliefhebbers die er eens goed voor zijn gaan zitten om de Film Hors Normes te bekijken.

Hors Normes is een aanklacht tegen het moeizaam functioneren van het Franse jeugd zorgsysteem. Een probleem dat ook in Nederland actueel is. Hoe complexer je bent, hoe groter de kans is dat je thuis zit zonder behandeling. Deze feelgood film, over een ernstig thema, wordt op een luchtige wijze door de makers van de succesvolle film Intouchables gebracht.

In de film wordt gespeeld door echte auteurs maar verschillende rollen worden ook ingevuld door autistische amateurs, waardoor de film een realistisch karakter heeft. Mede door de wisselen van humoristische en confronterende situaties, en de vriendschap tussen de twee hulpverleners die de hulp verlenende organisaties leiden. De ene die kansarme jongeren helpt om hulpverlener te worden en de andere die een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen leidt.

Kortom, een film met drama met een humoristische touch. En door de optimistische toon een bijzonder aanstekelijke film die ons weer aan het denken heeft gezet. Dat was ook zeker te merken aan het einde, de zaal was er gewoon stil van. Op 8 december a.s. vertonen wij, als Filmhuis Woudenberg, onze laatste film van dit jaar: The secret Garden, van de makers van Harry Potter en Paddington, met Collin Firth in de hoofdrol. Verdere details vindt men op onze Facebookpagina Filmhuis Woudenberg.