Rotonde N224 N226
Rotonde N224 N226 / foto: Niels Wolterink

Aanpak provinciale rotondes op lange baan

Algemeen

WOUDENBERG Het zal langer duren voor de provincie Utrecht de rotondes op de N224 en N226 kan aanpakken. Dat blijkt uit een memo van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Dat komt onder meer omdat gedeputeerde Schaddelee is uitgevallen. Het college is bezorgd over de voortgang van het project. 

De provincie lanceerde een plan om de rotondes op de N224 en N226 aan te pakken. Dit zou de doorstroming van het verkeer op deze provinciale wegen moeten verbeteren. 

De gemeente Woudenberg heeft al een aantal keren bij de provincie Utrecht aangedrongen de problemen op de N224 en de N226 aan te pakken. 

De Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht had in haar bestuursakkoord ingezet op verbetering van het Openbaar Vervoer en de aanleg van snelfietsroutes. De Woudenbergse wensen konden dan ook op weinig steun rekenen. Daarom was het fijn dat de provincie de rotondes zou aanpakken. 

‘Door capaciteitsproblemen en het uitvallen van de huidige projectleider van dit project bij de provincie treedt er stagnatie op in de voorbereiding van het project,’ staat in de memo.
‘Als gemeentebestuur hebben we onze ongerustheid uitgesproken en was eind oktober een overleg gepland met de Gedeputeerde Arne Schaddelee om dit verder te benadrukken,’ aldus het college.

‘Deze afspraak is komen te vervallen door het uitvallen van de
Gedeputeerde voor onbepaalde tijd. Waarnemend Gedeputeerde Robert Strijk kan niet alle afspraken combineren met zijn eigen agenda en heeft voorlopig geen ruimte om een gesprek in te plannen. Bestuurlijk is er wel contact geweest met Gedeputeerde Strijk en zijn de zorgen over de voortgang geuit,’ schrijft het college van burgemeester en wethouders.
‘Ambtelijk is er ook contact met de provincie en is ook de zorg geuit over de voortgang en is het belang benadrukt dat het project zo snel mogelijk weer opgepakt wordt. Een aandachtspunt is onder andere de Bestuurlijke Overeenkomst die nog opgesteld en getekend moet worden. Omdat hierin mogelijk projectinhoudelijke zaken benoemd worden staat de provincie op het standpunt dat dit de taak is van de provinciale projectleider,’ legt het college uit. ‘Zodra er weer duidelijkheid is over de voortgang zullen wij die melden.’

Het is vervelend voor Woudenberg dat er nu weer oponthoud is. Eindelijk wilde de provincie aan een oplossing voor de N224 en de N226 werken. Er staan dus echter nog geen afspraken op papier. Dat zet de voortgang van het proces toch een beetje op losse schroeven.