De Sint en zijn Hoofdpiet
De Sint en zijn Hoofdpiet

Sint en Pieten warm onthaald in Woudenberg met optocht door dorp

Algemeen

WOUDENBERG De Sint en zijn Pieten werden zaterdag warm onthaald in Woudenberg. Het was gezellig druk in het dorp met alle kinderen die stonden te wachten op Sinterklaas. 

De optocht startte om 14.00 uur aan de Europaweg en maakte een ronde door een groot deel van het dorp. De Pieten deelden pepernoten, mandarijnen en zelfs glutenvrije pepernoten uit.

Sinterklaas had een grote groep Roetveegpieten meegenomen en ook de muziekpieten van Fidelio waren er dit jaar weer bij. De Sint zwaaide vanuit een open auto naar alle belangstellenden, daarnaast zaten er Pieten in een vrachtauto en was ook Pietje Post mee op zijn bakfiets. Aan deze Piet konden kinderen hun tekeningen voor Sinterklaas geven.

Langs de kant van de weg stonden veel enthousiaste kinderen met hun ouders en anderen belangstellenden. De sfeer was dan ook uitgelaten en feestelijk. 

Ondanks de onrust die afgelopen week de organisatie parten speelden vanwege op handen zijnde demonstraties, is de optocht rustig verlopen. De activiteitencommissie van Vrienden van Sinterklaas Woudenberg is blij dat de optocht alsnog door kon gaan met veel enthousiaste Pieten en blije toeschouwers. 

De Pieten zijn druk met alle pakjes
Afbeelding
Afbeelding
Volop Pepernoten voor iedereen
Wat een gezelligheid
Ook de Muziekpieten zijn van de partij