foto: Pixabay
foto: Pixabay

Mensen met dementie schenken koffie bij Groenewoude

Algemeen

Woudenberg - Verzorgingshuis Groenewoude van Zorggroep Charim stelt hun Restaurant De Serre open voor het schenken van heel veel kopjes koffie (verkeerd) en thee. Dagelijks komen hier bewoners van Groenewoude en uit de buurt om hier een kopje koffie te drinken en om even gezellig samen te zijn. Hierbij worden de kopjes koffie/thee verzorgd door vrijwilligers vanuit het DemenTalent project.

Een koffie verkeerd is een geliefde koffiesoort in Nederland, maar wat is een koffie verkeerd nu eigenlijk? 
De zwarte koffie met warme welk wordt ook wel café latte genoemd, maar in Frankrijk noemen ze ‘m Cafe au lait en in België Lait Russe. Je drinkt een klein beetje koffie met heel veel melk.
Maar wat is het verschil met cappuccino en hoe maak je een koffie verkeerd? Wat is het verschil tussen een cappuccino en een koffie verkeerd?
Bij het maken van een cappuccino wordt de melk opgeklopt waardoor er een schuimlaag ontstaat. Bij koffie verkeerd roer je de verwarmde melk door de koffie.
Bovendien gebruik je zwarte koffie als basis, terwijl je bij een cappuccino juist kiest voor espresso.

Mensen met dementie hebben nog veel in hun mars. DemenTalent zet ze in hun kracht door een vrijwilligersbaan te vinden die aansluit op hun talenten, interesses en mogelijkheden. Zo staan ze weer midden in de samenleving en doen ze gezellig mee. Bent u ook opzoek naar een mooie activiteit in de week? Wilt u graag actief blijven? En heeft u geheugenproblemen? Dan zijn wij opzoek naar u! Elke maandag, dinsdag en vrijdag ochtend van 10.00-12.00 uur komen we samen. We schenken koffie/thee voor de bewoners van het verpleeghuis en doen samen een leuke activiteit (sport, creatief of spel). Gezelligheid staat voorop en u maakt het verschil voor een ander. 

Heeft u op de maandag of dinsdag of vrijdag tussen 10.00-12.00 uur tijd? Locatie Groenewoude: Restaurant de Serre - Kersentuin 1 in Woudenberg. Heeft u interesse in deze vrijwilligersbaan, laat het per mail weten aan de projectleiders DemenTalent Deanie van Tuijl en Nancy Krauss: Dementalent@moriahoeve.nl