Ent het publiek zag dat het goed was
Ent het publiek zag dat het goed was / foto: Els Stalman

Woudenberg verstevigt koppositie

Sport

VOETBAL Ook in de zesde competitiewedstrijd tegen het onbekende v.v. Dieren werd een ruime overwinning behaald.

De spelwijze voor de thuiswedstrijd tegen v.v. Dieren was vanaf het begin duidelijk. De tegenstander onder druk zetten en zo snel mogelijk een doelpunt proberen te maken. Een tactiek die na een zeven minuten spelen haar vruchten afwierp.

Joost de Vries, de man van de 1e helft aan Woudenbergse zijde, wist met een prima voorzet Tom de Greef te bereiken. Een simpel lijkend intikkertje was voldoende om de Geel Zwarten op voorsprong te zetten.

Met deze vroege treffer was de toon voor een goede eerste 45 minuten gezet.

Het was wederom linksbuiten Joost de Vries die ditmaal aan de basis stond van de 2-0. Nadat Tom de Greef nog gestuit werd door de Dierense doelman was het Jarie van Egdom die zijn 9e treffer van dit seizoen liet aantekenen.

Het duo Tom en Joost stond ook aan de basis van de 3-0 ruststand.

Ditmaal was het Tom die de assist voor zijn rekening nam en Joost die afrondde.

Na rust was het de beurt aan de gebroeders Banning. Was het eerst Tim Banning die met een afstandsschot de stand op 4-0 bracht, daarna was het grote broer Daan die de 5e treffer voor Woudenberg maakte.

De ruime tussenstand gaf de coaches Rob Gijsbertsen en Jeroen Peters de mogelijkheid om een aantal wissels minuten te laten maken. Ondanks de vele wisselingen bleef de koploper eenvoudig op de been.

Een tegendoelpunt van Dieren kon de feestvreugde over de overwinning niet bederven. Helemaal toen aan het eind van de middag bleek dat achtervolger Veensche Boys tegen VRC punten liet liggen.

Door de overige uitslagen in de poule kan volgende week de 1e periodetitel behaald worden. Dan moet nog wel even v.v. Lunteren opzij gezet worden. Met dezelfde instelling als in het eerste uur moet dit zeker tot de mogelijkheden behoren.

Lunteren dat afgelopen weekend in de laatste minuut haar meerdere moest erkennen in Valleivogels zal deze kater zo snel mogelijk willen rechtzetten.