Afbeelding

Eindelijk overwinning volleybalheren

Sport

VOLLEYBAL De Woudenbergse volleybalheren zijn het seizoen niet goed begonnen, 4 opeenvolgende nederlagen met 3-2 is de oogst tot op heden.

De nederlagen waren niet allemaal terecht, maar cijfers liegen niet. Afgelopen zaterdag mochten de heren weer een thuiswedstrijd spelen, tegenstander was Avior uit Deventer. Deze ploeg had tot op heden alle wedstrijden gewonnen, dus Woudenberg kon wederom de borst nat maken.

De selectie was niet compleet, aangezien Chris, Bertil en Thomas allen niet aanwezig waren. Voordeel hiervan was wel dat het coach duo Erwin Vermeer / Arnoud Holl weinig te kiezen hadden.

De basisopstelling was Jochem Koetsier, Vincent Schotanus, Jan Pieter Kooy, Niels de Roos, Koos Jol, Rik Blokhuis en libero was Yannick Bruggink.

Jan Pieter maakte na een langdurige achillespeesblessure weer zijn rentree in een thuiswedstrijd. De vorige uitwedstrijd tegen Vocasa had hij al 1 set gespeeld, maar vandaag mocht hij twee sets spelen. De volleybalheren begonnen de wedstrijd gedreven en geconcentreerd. Het leek wel of de ploeg voelde om iets goed te maken van de afgelopen weken. De pass lag stabiel waardoor Rik zijn aanvallers naar hartenlust kon bedienen. Met name Jan Pieter had een sterke rentree en scoorde eigenlijk alle ballen die hij kreeg. De set werd makkelijk gewonnen met 25-18.

De tweede set leek Woudenberg in het patroon van de laatste weken te vervallen. Op zich was duidelijk dat de ploeg beter was dan de bezoekers uit Deventer, maar het ontbreekt vooralsnog om een wedstrijd snel naar haar hand te zetten. Dit resulteerde in een moeizame tweede set waarbij ook de scheidsrechter enkele dubieuze beslissingen nam. Overigens in het voordeel voor beide partijen, dus het had geen grote invloed op de wedstrijd.

Aan het eind van de set stond Woudenberg achter en kwam het nog knap terug tot 24-24, maar helaas ging de set met 26-24 verloren.

De derde set kwam Marnix erin voor Jan Pieter, die dus een verdienstelijke rentree heeft gemaakt in de basisploeg. De thuisploeg had de gehele set wel een kleine voorsprong, maar ook in deze set konden de volleybalheren niet echt afstand nemen van de bezoekers. Hierdoor bleef ook deze set tot het einde toe spannend, maar won Woudenberg wel: 25-21.

Weer een 2-1 voorsprong, dat was de afgelopen weken ook bijna altijd zo. Die wedstrijden gingen allen met 3-2 verloren, dus het was te hopen dat Woudenberg daarvan had geleerd. Er was een ruime voorsprong van 17-11, maar aan het einde van de set leek het toch weer mis te gaan. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en de angst leek weer in de ploeg te kruipen. Gelukkig had Marnix aan het eind een goede serviceserie waardoor de set toch gewonnen werd met 25-22.

Een 3-1 overwinning, dat had de ploeg ook wel nodig. Hopelijk is deze wedstrijd een keerpunt voor de rest van het seizoen. Volgende week speelt Woudenberg een lastige uitwedstrijd tegen de koploper Trivos uit Wijchen.