Afbeelding
Krisra Israel

GlasKunst expositie GlasHelder

Algemeen

WOUDENBERG In ons dagelijks leven is het gebruik van glas heel gewoon, zo gewoon dat we eigenlijk niet beseffen wat een bijzonder materiaal het eigenlijk is. Ook in de kunst. In november en december 2022 organiseert Galerie De Kunstberg in Woudenberg de expositie GlasHelder. 

Over de hele wereld worden er in 2022 evenementen georganiseerd rondom het materiaal glas - de United Nations riep dit jaar uit tot het Internationale Jaar van het Glas. In de kunst, techniek, technologie en in expositieruimte De Kunstberg. Tijdens deze expositie ziet u kunstwerken van en met glas, met een diversiteit aan technieken en bijzondere verhalen. Reflecties op onze maatschappij, fascinatie voor het menselijk lichaam, liefde, natuur, klimaatverandering en meer.. De kunstwerken zijn van de hand van gevestigde kunstenaars, en docenten en studenten van de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten Nunspeet. 

Zo’n 4500 jaar geleden werd glas ontdekt in Mesopotamië, wat wij nu kennen als Syrië. Duizenden jaren werden producten van glas gemaakt door ambachtslieden tot er in de jaren ‘60 de Studio Glass Movement ontstaat wanneer de kunstenaars hun werk zelf gaan maken van glas. Doordat de hedendaagse glaskunst nog zo jong is is het ook nog niet heel bekend bij het grotere publiek. Laat u verrassen wat er mogelijk is met glas tijdens de glaskunst expositie GlasHelder!

Burgemeester Jansen verzorgt het openingswoord tijdens de officiële opening op 19 november. Inloop is vanaf 15.30 en duurt tot 18.00 uur. De expositie loopt van 19 november t/m 7 januari.

De Kunstberg, Cultuurhuis Woudenberg, 2e verdieping. www.dekunstbergwoudenberg.com