Schone lucht in de klas

WOUDENBERG Alle Woudenbergse scholen gebruiken CO2 meters om de luchtkwaliteit in de klaslokalen te meten. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van Jaap Westenberg, gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg. 

Westenberg had in de pers gelezen dat op lang niet alle scholen gebruik gemaakt wordt van zulke meters.De meters zijn belangrijk voor de gezondheid van de leerlingen. Bovendien zorgt goede luchtkwaliteit dat kinderen zich beter kunnen concentreren. Dit bevordert de leerprestaties. Ook helpt schone lucht de verspreiding van corona tegen te gaan. Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de scholen in het land tekort schiet met de aanschaf van zulke luchtmeters. 
Westenberg constateert dat de landelijke overheid 17 miljoen beschikbaar stelt voor de aanschaf van zulke meters. Hij wil weten hoe de situatie in de Woudenbergse scholen en klaslokalen is.

Het college van burgemeester en wethouders meldt dat alle scholen zulke meters hebben en in ieder lokaal gebruiken. 

Het college is van mening dat de scholen de meters op een goede manier gebruiken. 'De geluiden die het college tot nu toe heeft opgevangen, zijn zeer positief. Scholen maken gebruik van de nauwkeurige meting van de koolstofdioxide. En indien nodig wordt daarop zoveel mogelijk geanticipeerd. Dit door bijvoorbeeld het openen van ramen en deuren.'