matchwinner Sander van Keulen / foto: Bart Radstaake

Woudenberg boekt 5e overwinning

Sport

VOETBAL Afgelopen zaterdag trad het eerste elftal van Woudenberg in Veenendaal aan tegen de Merino’s. Net als Woudenberg degradeerde het Veenendaalse team uit de eerste klasse. Door het aantrekken van veel spelers van omliggende verenigingen hoopt de Merino’s dit seizoen de degradatie ongedaan te maken en direct terug te keren naar de 1e klasse.

Dat het aantrekken van goede spelers nog geen goed team maakt bleek zaterdag op sportpark de Groene Velden.

Onder ideale omstandigheden en met veel publiek langs de lijn ontspon zich een enerverende wedstrijd. Twee aan elkaar gewaagde teams gingen beiden voor de overwinning. Woudenberg om de zegereeks voort te zetten en de Veenendalers om de laatste plaats in de ranglijst in te ruilen voor een positie die meer past bij de ambities.

In de eerste helft was Woudenberg het dichtste bij een doelpunt. Een vrije trap van specialist Joey Kooij eindigde tegen de onderzijde van de lat en caramboleerde net aan de verkeerde zijde van de lijn het doel weer uit.

Ook aan de andere zijde van het speelveld waren een aantal kleine kansen maar doelman Daan Schennink hield zijn doel vakkundig schoon.

Na rust eenzelfde spelbeeld. De Meriono’s het technisch betere team en Woudenberg hard werkend en ontregelend. Tot een kwartier voor tijd. Een vrije bal voor Woudenberg werd niet goede weggewerkt en met een uiterste inspanning wist good old Sander van Keulen met een geplaatst schot de Woudenbergers op een 0-1 voorsprong te zetten.

Na deze voorsprong nam de druk op het doel van Daan Schennink toe. De Woudenbergse keeper liet echter zien dat hij van uitzonderlijke klasse is en redde Woudenberg een aantal keren knap.

Na 7 minuten in de extra speeltijd was het voor de scheidsrechter tijd om het laatste fluitsignaal te geven en won Woudenberg een tikkeltje gelukkig met 0-1.

De strijdlust won het dus van het betere voetbal. Waar Woudenberg als team opereerde bleek de teamspirit bij de Veenendaalse ploeg ver te zoeken. Met 5 wedstrijden gespeeld blijft Woudenberg dus ongeslagen. Omdat achtervolger Veensche Boys ook wist te winnen blijft de voorsprong op de naaste belager uit Nijkerkerveen slechts 2 punten.

Volgende week staat de ontmoeting tegen het onbekende v.v. Dieren op het programma. Een ploeg die in de middenmoot van de ranglijst bivakkeert.