Afbeelding

Het nieuwe jaar begint met tentfeest aan de Parklaan

Algemeen

WOUDENBERG Na twee inspraakavonden, georganiseerd door de gemeente Woudenberg, kwam in de tweede week van september de eindconclusie dat de overgrote meerderheid van de inwoners die aanwezig waren, voor het organiseren van een tentfeest met oudjaar is.

Vanaf dat moment zijn initiatiefnemers Romee, Jarie, Paul en Arno vol aan de bak gegaan om het feest te gaan organiseren. Immers, er moet in hele korte tijd veel geregeld worden. 

Door de steun van de gemeente Woudenberg en een aantal bedrijven uit Woudenberg kan het feest ook werkelijk gaan plaatsvinden. En daar zijn de initiatiefnemers erg blij mee.

Locatie

Na overleg met gemeente, politie en brandweer is besloten wederom de parkeerplaats aan de Parklaan hiervoor te gebruiken. Anders dan bij eerdere edities, zal ook het plein voor het gemeentehuis als evenemententerrein gebruikt gaan worden. En zal het evenemententerrein omheind gaan worden met bouwhekken.

Kaarten

Om ook subsidie van de gemeente kunnen krijgen, zullen er kaarten verkocht gaan worden vanaf woensdag 2 november aanstaande. De prijs van een kaartje bedraagt 10 euro en is verkrijgbaar bij Tabaksspeciaalzaak Van Daatselaar, Herry’s bar en Cafe Moestas. 

Sociale media

Alle informatie rondom het feest zal gedeeld worden via sociale media. Hiervoor is de facebook pagina Wombarg met oudjaar aangemaakt. Ook is de organisatie te vinden op Instagram onder de naam Tentfeest_wberg. 

Hulp gevraagd

Nu de voorbereidingen in volle gang zijn, blijkt ook dat de organisatie behoefte heeft aan een aantal vrijwilligers ten tijde van het feest om alles in goede banen te leiden. Of het nu ondersteuning is bij de garderobe, toezicht houden in de tent of controle bij diverse ingangen tot het feest, overal zijn extra handjes nodig. 

Wilt u een bijdrage leveren hieraan, neem dan contact op met de organisatie via mailadres: wombargmetoudjaar@gmail.com

Veiligheid voorop

Om er een gezellig feest van te maken en zo het nieuwe jaar op een positieve manier in te luiden, zijn er regels nodig. Om de veiligheid van iedere bezoeker te kunnen garanderen. 

Er zal een aantal beveiligers aanwezig zijn op het evenemententerrein. Aan de hand van het id bewijs zal een bandje worden toegekend om hiermee toestemming te verlenen om een alcoholisch drankje te nuttigen. 

Daarnaast zal er intensief gecontroleerd worden op aanwezigheid van vuurwerk en drugs. Beide zaken mag je op het evenemententerrein niet bij je hebben. 

Bij de ingang krijg je de kans om het in te leveren. Wordt er in de tent geconstateerd dat je het bij je hebt, zal de politie worden ingeschakeld en volgt verwijdering van het terrein. Het feest moet voor iedereen een feest kunnen zijn.

In de tent

De muziek tijdens het feest zal verzorgd gaan worden door Dicebox. Geen onbekende, zij waren al eerder nauw betrokken bij de organisatie. Lia, van Herry’s bar, zal er met haar medewerkers voor zorgen dat iedereen een drankje kan kopen.

Faciliteiten buiten de tent

Op het plein voor het gemeentehuis zal een tent staan voor de EHBO, kassa’s voor de verkoop van munten, twee toilet units en een tent voor de garderobe. Het gebruik van de toiletten zal gratis zijn, voor het in bewaring stellen van je jas betaal je 1 muntje.

Rekening houden met iedereen

Niet iedereen zit te wachten op het feest. Zaak om ook met die mensen rekening te houden. Bij deze dan al het verzoek om bij het verlaten van het evenemententerrein, geen onnodig lawaai te veroorzaken. 

De organisatie wil het tentfeest jaarlijks plaats laten vinden en zou het erg jammer vinden als omwonenden ernstige hinder ondervinden.

Het doel

Als op de eerste dag van januari 2023 er een leuk feest heeft plaatsgevonden en er geen ellende is geweest tijdens de jaarwisseling, is het doel behaald voor de organisatie. Hopelijk kan jij daar een bijdrage aan leveren.

Een gezellig feest zonder ellende is het doel van de organisatie