foto: Pixabay
foto: Pixabay

Tiener Triple P over positief opvoeden

Algemeen

Veel ouders hebben gemengde gevoelens bij het vooruitzicht dat hun kinderen tieners worden. In deze leeftijdsfase worden alle betrokkenen beslist op de proef gesteld. In januari 2023 start de Tiener Triple P. Deze training is voor alle ouders/verzorgers met tieners in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Getrainde medewerkers van het Sociaal Team helpen bij alledaagse en bijzondere opvoedvragen. Op deze manier wordt opvoeden makkelijker en plezieriger.

In de puberteit moeten tieners leren omgaan met allerlei fysieke verandering van hun lichaam, er worden meer eisen gesteld aan hun zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en er wordt van ze verwacht dat ze zelf meer beslissingen nemen. En dat terwijl ze leven in een wereld die soms heel conflicterende opvattingen en meningen heeft. De uitdaging voor de ouders is om thuis een omgeving te bieden waarin tieners worden begeleid en ondersteund in hun streven om onafhankelijke, goed functionerende jonge volwassenen te worden. Er is niet één goede manier om een goede ouder te zijn. Het is belangrijk dat ouders hun eigen aanpak ontwikkelen om het gedrag van hun tiener te hanteren. De Tiener Triple P training heeft veel ouders geholpen. Het ontwikkelen en onderhouden van goede relaties binnen het gezin kost tijd en moeite. De ideeën en suggesties die in de training worden gegeven geven handvatten om de relatie tussen ouders en tieners te verbeteren.

Thema’s die tijdens de bijeenkomsten aan de orde komen:
• Zelfvertrouwen bij je tiener stimuleren
• Probleemgedrag aanpakken zodat het thuis voor iedereen prettiger wordt
• Het gebruik van regels en routines die werken
• Goed gedrag bij je tieners stimuleren
• Goed voor jezelf zorgen als ouder
• Zelfvertrouwen hebben als ouder

Wil je meer informatie of wil je jezelf aanmelden, mail dan naar info@dekleineschans.nl. Je kunt ook op werkdagen tussen 08:30 uur en 12:00 uur bellen naar de Kleine Schans via telefoonnummer 085-066 9700. Meedoen aan de cursus is gratis. Voor de aanschaf van het werkboek wordt 15 euro gerekend. Nadere informatie over tijd en locatie volgen nog.