OM eist 2 jaar cel tegen Woudenberger voor verkrachting

WOUDENBERG Wegens een verkrachting is tegen een 45-jarige man uit Woudenberg 2 jaar gevangenisstraf geëist. De Woudenberger heeft volgens het Openbaar Ministerie een vrouw verkracht in haar woning in Soest.

De vermeende verkrachting vond 4 jaar geleden plaats. De verdachte woonde toen in Soest. 

Hij vierde met een groep Polen feest in de woning van de vrouw en haar partner. 

Er werd veel gedronken. Het slachtoffer was in slaap gevallen op haar bed. De verdachte zou bij haar zijn gaan liggen terwijl zij sliep. Hij betastte haar en verkrachtte haar volgens de vrouw.

De partner van de vrouw had niets gezien. Een getuige op het feest heeft iets gemerkt.  

De Soesterse wil ook smartengeld. Volgens het OM is er genoeg bewijs. Een aangifte  van een slachtoffer is eigenlijk voldoende, stelde de officier van justitie.

De Woudenberger ontkende dat hij in de kamer van de vrouw is geweest. Hij vertelde dat het slachtoffer en haar partner jaloers waren op hem. 

De verdachte heeft nu een eigen bedrijf. Hij woont met zijn kinderen in Woudenberg. Deze strafzaak hangt al vier jaar boven zijn hoofd en maakt zijn leven tot een hel. Zo vertelde hij.

Zijn eigen vrouw bevestigde woensdag in de rechtbank dat de Woudenberger die bewuste nacht voortdurend bij haar is geweest. 

Volgens de verdediging is er geen enkel bewijs in deze strafzaak. Zijn cliënt moet worden vrijgesproken van alle beschuldigingen, vond de advocaat

De rechtbank doet uitspraak op 5 oktober. (JPU)