Linkervleugelverdediger Alec Stalman zette Woudenberg op 0-2
Linkervleugelverdediger Alec Stalman zette Woudenberg op 0-2 / foto: archief

Woudenberg start competitie met winst

Sport

VOETBAL. Na een oefen- en bekerperiode waarin goede momenten, volgens coach Jeroen Peters, werden afgewisseld met momenten dat het team ver door de ondergrens zakte, stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen CDW op het programma.

Woudenberg komt dit seizoen in actie in de 2e klasse C waarin ze veel regionale tegenstanders treffen. Een competitie die voornamelijk ik het teken zal staan van niet degraderen. Drie clubs degraderen rechtstreeks en drie elftallen zullen in een nacompetitie moeten strijden om in de 2e klasse te blijven. Alles vanwege de nieuwe pyramide opzet van de competities door de KNVB. Uitgangspunten voor alle clubs zal dus zijn om minimaal op de 8e posities te eindigen aan het eind van de competitie. De eerste wedstrijd vond plaats in Wijk bij Duurstede waar CDW de tegenstander was. Een geheel nieuw kunstgrasveld waar het door de vele regenval en de slecht functioneerde drainage moeilijk voetballen was. De eerste helft is er een om snel te vergeten. Woudenberg en CDW hielden elkaar in evenwicht en tot echte kansen kwam het niet. Een 0-0 ruststand was dan niet meer dan een logische tussenstand. Na rust een ander en beter Woudenberg. Direct na rust was het rechtervleugelverdediger Marcel de Groot die, op aangeven van Tom de Greef, het eerste competitiedoelpunt van Woudenberg op het scorebord bracht. Woudenberg kreeg na dit openingsdoelpunt meer grip op de wedstrijd en het was Alec Stalman die 10 minuten na het openingsdoelpunt de stand met een fraaie treffer op 0-2 bracht. Voor het mooiste moment van de wedstrijd moest het publiek wachten tot de 65e minuut. Met een fantastisch afstandsschot in de kruising tekende spits Jarie van Egdom voor de 0-3. Dit hoogtepunt zorgde tevens voor de eindstand van de wedstrijd. Coach Jeroen Peters was tevreden over zijn ploeg in de tweede helft en zag voldoende aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd thuis tegen Jonathan. De Zeistenaren boekten net als Woudenberg een overwinning door thuis de Valleivogels met 2-1 te verslaan.