Daphne en Jonathan strijdend tegen elkaar
Daphne en Jonathan strijdend tegen elkaar / foto: Redactie

Wethouder Sport trapt fietschallenge af

Sport

WOUDENBERG Met nog een kleine twee weken voordat de Ronde van Spanje Woudenberg doorkruist trapte wethouder Daphne de Kruif samen met buurtsportcoach Jonathan Riezebosch de voor deze bijzondere gelegenheid georganiseerde challenge af.

Op de locatie van Meesterknecht fietsen stonden voor Daphne en Jonathan twee fietsen klaar, geschikt om een virtuele tijdrit tegen elkaar te gaan rijden.

Als eerste twee deelnemers mochten zij de tijd neerzetten waarop alle Woudenbergse fietsliefhebbers zich tot 18 augustus aanstaande kunnen gaan stukbijten.

In een spannende race moest duidelijk worden wie na de tijdrit als kopvrouw dan wel kopman door het leven mag gaan en wie de titel Meesterknecht toebedeeld krijgt.

Dat Daphne de Kruif uit het juiste hout gesneden is om haar functie als Wethouder Sport te bekleden bleek wel toen zij als eerste over de finish kwam, op 20 seconden gevolgd door een moegestreden Jonathan. Met een tijd van 7 minuten en 45 seconden zette Daphne een scherpe tijd neer. 

Aan alle wielerliefhebbende Woudenbergers de uitdaging om deze tijd uit de boeken te fietsen.
Mee doen aan deze challenge is eenvoudig. Loop bij de Meesterknecht, Voorstraat 29a, naar binnen en meld je aan voor deze bijzondere uitdaging. Deelname aan dit sportieve evenement kost slechts 5 euro. Een bedrag dat geheel ten goede komt aan het Fonds Gehandicaptensport.

Voor de snelste wielrenster en wielrenner is er een mooie prijs beschikbaar gesteld. Zij winnen een echt Jumbo-Visma wielershirt. De uitreiking van deze prijs vindt plaats op de dag dat de Vuelta ons dorp doorkruist. Wie durft de uitdaging aan en rijdt Daphne of Jonathan uit de boeken.

Daphne de Kruif glorieus winnaar tijdrit