Afbeelding

Jarige Korfbalvereniging begint weer

Sport

KORFBAL In de week van 22 augustus zullen alle teams de trainingen beginnen, gevolgd door een paar weken van oefenwedstrijden. Zaterdag 10 september is de start van de competitie, vooraf gegaan door een feestweek om het 60-jarig bestaan van de club te vieren.

Het vlaggenschip van de vereniging komt wederom uit in de 2de klasse, ditmaal in een poule met tegenstanders die vorig jaar ook in deze klasse uitkwamen. Voor Woudenberg zitten er geen bekende ploegen bij uit de afgelopen jaren. Kijkend in de glazen bol zou dit het volgende kunnen opleveren: 

Er zijn een paar ploegen bij die vorig jaar de grootste moeite kenden om in deze klasse te blijven. Gebaseerd op de grootte van de vereniging en de hoeveelheid wedstrijden die gewonnen werden, zouden onderstaande tegenstanders aan de zegekar gebonden moeten gaan worden:

Duko uit Duiven
Rheko uit Rheden
Zwart Wit uit Delden
Elburg uit Elburg
HHV uit Hollandscheveld
Rood Wit uit Wezep
Oranje Zwart uit Zwolle maakt de poule compleet. Zij wisten, zowel in de zaal als op het veld, net geen kampioen te worden en dat maakt ze wellicht een gevaarlijke outsider.

En zo kan het komende seizoen een kopie worden van afgelopen jaar, toen Woudenberg en ZKC’31 samen uitvochten wie er kampioen mocht worden. 

Helaas voor Woudenberg was dit, misschien door de competitie indeling, voor de zaalcompetitie al min of meer beslist aangezien ze toen al twee keer tegen elkaar hadden gespeeld. 

Op dit moment is het wedstrijdschema nog niet bekend. Voor Woudenberg te hopen dat de wedstrijd tegen Oranje Zwart later in het seizoen zal plaatsvinden en niet gelijk op 10 september. 

Overigens zal van elke tegenstander gewonnen moeten gaan worden als de doelstelling om te promoveren gehaald wil worden. 

Namens de redactie van LetOp Woudenberg gefeliciteerd met het 60-jarig bestaan!