Ingezonden: Op 6 juli is er om 19.15 uur een inspraak-avond in de Camp

Een tentfeest met oud en nieuw is aan de inwoners van Woudenberg

Door in te spreken op de commissievergadering van 14 juni jongstleden, zijn er berichten in kranten verschenen die in mijn ogen enige verduidelijking vragen. In mijn eerder geschreven column in deze krant heb ik aangegeven dat wat mij betreft de maat vol is aangaande de ellende rondom oudjaar. In navolging hierop is er in een klein comité gesproken over mogelijke invulling van de laatste dagen van het jaar.

Tentfeest

Een van de mogelijke oplossingen is het organiseren van een tentfeest. Immers, in de eerdere edities van een tentfeest, was de overlast in het dorp te verwaarlozen. Maar om zoiets te organiseren zijn vele handjes nodig en ook geld. Haast is dus geboden. Financiële plaatjes vanuit het verleden laten zien dat de steun hierbij van de gemeente onmisbaar is. De laatste 2 edities voor de corona heeft de gemeente ook 10.000 euro bijgedragen. En als het tentfeest er moet komen, kan dat alleen wanneer de gemeente wederom bijspringt en hierover voor 1 augustus een beslissing neemt. Omdat er anders te weinig tijd overblijft om het te organiseren.

Mentaliteit veranderen

Er zijn momenteel nauwe contacten met burgemeester Jansen over dit hoofdstuk. En we proberen samen op te trekken. En hier is uw mening als inwoners van Woudenberg het belangrijkste. Een tentfeest organiseren is een middel om mogelijke ellende te beperken. Het doel ligt op een ander vlak; het veranderen van de mentaliteit! Wij inwoners, jong en oud, moeten ervoor gaan zorgen dat de laatste dagen van december voor een ieder weer gezellig worden. Enerzijds moeten we niet vergeten dat wij allen ook een keer jong zijn geweest. Anderzijds vraagt dit van de jeugd om te snappen wat het afsteken van ( gevaarlijk ) vuurwerk aan overlast met zich meebrengt. En dan heb ik niet alleen over de oudejaarsavond zelf, maar zeker over de weken ervoor of erna.

Stoer

Misschien was jij afgelopen jaar wel een van de relschoppers. Hoe stoer zou het zijn als je nu naar voren stapt en jouw mening geeft.?! De jeugd heeft de toekomst, pak die kans dan en geef je op!

U bepaalt

Op woensdag 6 juli aanstaande zullen burgemeester Magda en de gemeenteraad een inspraakavond houden in de Camp om u als inwoners aan het woord te laten. De kans om u uit te spreken over hoe u graag oud en nieuw wilt vieren. En vooral ook hoe u denkt hieraan te kunnen en willen bijdragen.

Opgeven hiervoor kan via c.kock@woudenberg.nl
Arno van Dijk