Parkeerterrein bij Albert Heijn /
Parkeerterrein bij Albert Heijn / foto: Niels Wolterink

Optimisme over de ontwikkelingen van het centrumplan

Algemeen

WOUDENBERG Wethouder Henk-Jan Molenaar is optimistisch over de ontwikkelingen van het vitale dorpshart. Dat zei hij tijdens de raadscommissie. Het centrum zal stap voor stap opgeknapt worden.

Björn de Jong, gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg, vroeg de wethouder hoe het stond met de ontwikkelingen. 

Hij wilde ook graag vaker informatie hebben over de voortgang.

Henk-Jan Molenaar beloofde dat hij de raad zou inlichten, zo gauw er iets te vertellen was. Hij keek positief naar de ontwikkeling.

‘Sinds 1 januari is er een gebiedsregisseur, die moet alle belanghebbenden samen brengen in de Task Force. Die komt elke drie weken bij elkaar,’ aldus Molenaar. 
Eerder ging het verhaal dat een aantal eigenaren niet met de regisseur aan tafel wilden zitten. Ze wensten overleg met de gemeente. Maar de gemeente stuurden hen terug naar de gebiedsregisseur.

Michel Hardeman, fractievoorzitter van het CDA, vroeg of de regisseur ook in de gaten wilde houden dat er samenhang tussen de verschillende plannen kwam. 

‘Anders lijkt het ene deel van het centrum misschien modern en een ander deel of het uit de jaren dertig van de vorige eeuw komt.’

Henk-Jan Molenaar meldde dat dit lastig werd, omdat er veel deelplannen zijn en de eersten niet kunnen wachten tot de laatste plannen gereed zijn. ‘Het is niet alles of niets.’

Henk-Jan Molenaar verwachtte dat de nieuwe Albert Heijn op Kostverloren het eerste project van het vitale dorpshart zal worden. ‘Het bestemmingsplan zal waarschijnlijk voor het einde van het jaar ingediend worden,’ aldus de wethouder.

Björn de Jong en Gerben Heldoorn, fractievoorzitter van de SGP, vroegen of de wethouder de subsidies voor de revitalisering van winkelcentra kent en of hij daar gebruik van wil maken.

Henk-Jan Molenaar antwoordde dat hij die inderdaad kende. Maar hij was nog niet van plan om ze te gebruiken. Het zijn subsidies waar de gemeente ook geld bij moet passen. 

Dus als er een miljoen van andere partijen komt, moet de gemeente er ook een miljoen in stoppen. ‘Dat zie ik nog niet zitten,’ zei Molenaar.