Afbeelding
foto: Agnes Blok

Sanne maakt veel indruk

Algemeen

Woudenberg Na een lange voorbereidingstijd was op vrijdag 24 juni het debuut optreden van het theaterspektakel Sanne in een grote tent op de Steeg in Woudenberg.

De bezoekers van het theater werden gastvrij ontvangen met een heerlijke boerenmaaltijd. In de tent was het een feest van ontmoeting en gezelligheid. Er waren verschillende stands waar informatie gegeven werd over de landbouw en recreatieve mogelijkheden van bijv. klompenpaden.

Het theaterstuk werd gespeeld in een ander deel van de tent. Nadat de stoelen in de zaal en op de tribune gevuld waren, begon de voorstelling. Er werd gestart met een stukje film zoals het in 2040 zou zijn, ze leven daar van superfood en de invloed van de zorgverzekeraar is groot.

In het theaterstuk wordt teruggegaan naar de MKZ crisis in 2001, de spanning die dit in de boerengezinnen heeft gegeven was in het theaterstuk voelbaar. Het boerengezin dat al drie generaties lang op de boerderij werkt wil graag dat hun zoon de boerderij voort kan zetten, maar dit kan alleen als de boerderij groter zal worden, dit kost veel moeite voor de boer om dit voor elkaar te krijgen. Ook de nieuwe buren die vanuit de stad naar het platteland zijn gekomen hebben daar zo hun mening over. Sanne, de boerendochter van het, is erg geïnteresseerd in haar nieuwe buurjongen…

Het theater werd afgewisseld met muziek van The Railroad Thunderbirds, die op een aansprekende manier de liederen met het toneel verbond. Ze begonnen met het nummer ‘’Als de boer uit je buurt is verdwenen’’. Na een pauze werd het verhaal vervolgd, inmiddels hebben Sanne en Roderick samen een dochter. Zal de vierde generatie nog een kans krijgen om het boerenbedrijf voort te zetten? Het theater wordt afgesloten met het lied: ‘’Het moet samen’’, alleen dan is er toekomst voor het platteland. Een theaterstuk dat juist in deze week verrassend actueel is.

‘’De politiek zou dit moeten zien’’
De bezoekers na afloop waren erg enthousiast, er waren reacties te horen als ontroerend, prachtig verwoord, maar ook indrukwekkend, er waren momenten van veel herkenning en ‘kippenvel’. Na afloop was er nog gelegenheid om nog wat na te genieten van een mooie avond die voor velen onvergetelijk zal zijn. De organisatie kijkt na de eerste twee avonden terug op mooie voorstellingen, waarin het publiek aangaf dat dit toneelstuk het land in moet en dat de politiek dit zou moeten zien.

Op 1 en 2 juli zullen de laatste voorstellingen worden gegeven, hiervoor zijn op dit moment nog enkele kaarten beschikbaar. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.stichtingcement.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding