Afbeelding
Christy van Dijk

Estafettepen: Christy van Dijk

Algemeen

Geboren op: 17 juni 1975.

Geboorteplaats: geboren in het ziekenhuis in Woerden. Tot mijn 16e in Kamerik gewoond. Daarna met mijn ouders naar Woudenberg verhuisd.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: al 23 jaar getrouwd met Arno van Dijk, we hebben 3 dochters: Sanne, Marit en Quinty.

Hobby’s: muziek maken bij Harmoniegezelschap Fidelio, puzzelen, legpuzzels maken, lezen.

Opleiding: MBO bakkersopleiding in Wageningen.

Huidige beroep: tijdens mijn opleiding bleek ik allergisch te zijn voor meel. Wel de opleiding afgemaakt maar kon hier niet verder in doorgaan. Zo ben ik in de slagerswereld terecht gekomen. Eerst jaren in Woudenberg en Maarn. Toen weer terug gekeerd bij Slagerij Kuypers. Omdat die dicht ging ben ik overgestapt naar Slagerij van Dijk in Leersum.

Wat vind je leuk aan dit werk: met klanten omgaan en lekkere producten maken. Doordat je klanten regelmatig ziet maak je een stukje van hun leven mee.

Waar kun je meer tijd voor nemen: genieten van het nu. Niet alleen met de toekomst bezig zijn maar ook nu meer rust creëren.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen: het is niet erg om hulp te vragen als het niet lukt. Ook al is dit soms erg moeilijk voor mij.

Wat is je godsdienst: Nederlands Hervormd. Helaas door de coronaperiode is het kerkbezoek een beetje op de achtergrond geraakt.

Als vrijwilliger actief in: ik ben al heel wat jaren secretaris bij Harmoniegezelschap Fidelio. Nadat ik al lang lid was wilde ik meer voor de vereniging betekenen.

Waar krijg je het meeste energie van: van positieve dingen. Als iets lukt of meezit levert dat energie op. Negatieve dingen kosten veel energie.

Hoe breng je je vrije tijd door: met 3 opgroeiende kinderen, werk en het huishouden blijft er niet altijd veel vrije tijd over. Maar een legpuzzel maken of met de hond wandelen bij mooi weer is toch best lekker.

Van welke muziek wordt jij blij: mijn muziekkeuze is heel afwisselend. Van pop tot klassiek en van instrumentaal tot wat stevigere muziek. Ligt een beetje aan het moment.

Favoriete vakantie is in: Blokzijl. Wij staan hier al sinds 2003 op de camping. Eerst een seizoenplaats met de caravan. Inmiddels een eigen chalet.

Wat is het lekkerste wat je gegeten hebt: eigen gemaakte lasagne. Maar een lekker toetje gaat er ook zeker in.

Welke tip/levenswijsheid wil je doorgeven: je kunt alles bereiken, maar niet alles tegelijk.

Waarvoor kunnen ze je voor wakker maken: frikandel speciaal. Alhoewel lekker doorslapen ook heel prettig is.

Goede voornemens: meer tijd doorbrengen met mijn gezin en tijd voor mezelf. Niet altijd maar doordenderen. Al is dit soms wel lastig voor me.

Welke droom zou je graag uit zien komen: dat als de kinderen over een aantal jaar het huis uit gaan, ze zeggen: we waren het niet altijd met elkaar eens maar we hebben een fijne jeugd gehad.

Welk verhaal vertellen je familie of vrienden altijd over jou: de foto van mij als 2 jarig meisje op rode regenlaarsjes bij de prullenbak mandarijntjes pellen komt regelmatig ter sprake.

Als je iets zou mogen veranderen in Woudenberg, wat zou je aanpakken: een gezelligere dorpskern. Nu is er veel leegstand. Koop regionaal zodat de kleinere winkels niet sluiten.

Er moet de komende jaren flink bezuinigd worden. Waar moet de gemeente minder geld aan uitgeven: dit is een lastige. Als je kijkt naar de bezuinigingsdialoog die vorig jaar gehouden is zag je dat alle deelnemende verenigingen en stichtingen e.d. geld van de gemeente willen hebben en houden. Dus heel lastig waar je dan moet gaan schrappen. Misschien dan toch wat minder geld naar onderzoeken waarvan je het nut niet zo van inziet.

Wat spreekt je aan en is voor jou het mooiste plekje in Woudenberg: de bossen rondom Woudenberg. Heerlijk wandelen daar. Vooral in de lente als alle bomen weer uitlopen.

Wie of wat is belangrijk in je leven: mijn gezin, (schoon)ouders en familie. Helaas woont niet iedereen dicht bij maar als we elkaar zien is dat altijd goed.

Wat brengt een lach op jou gezicht: het zonnetje dat door de bomen schijnt tijdens een wandeling of fietstocht.

Waar was je de afgelopen week het meest dankbaar voor: meerdere dingen, onze oudste dochter heeft haar Havo diploma gehaald, zelf weer een jaartje ouder geworden en het zonnetje.

Estafettestokje gaat naar: Arieëne Koelewijn.

Omdat: zij o.a. actief bezig is bij de Voorhof, club en stepvereniging.