Marijn IJmker aan het werk

Marijn IJmker en Lars van der Haar rijden NK Wielrennen

Sport

WOUDENBERG Woudenbergers Marijn IJmker en Lars van der Haar kwamen afgelopen vrijdag in actie bij het Nationaal Kampioenschap Wielrennen op de weg.

De VAM-berg in Drenthe was het decor voor beide renners in hun eigen klasse. De 20 jarige Marijn IJmker, Belofte renner van Dutch Food Valley Cycling Team, maakte zijn debuut als renner op het NK. De start voor de beloftes was al vroeg in de ochtend en vond plaats in de stromende regen. Ondanks dat de koers door de regenval zwaar was, wist Marijn zijn aansluiting in de voorste groep te behouden.

Na verschillende pogingen van renners om weg te springen, wist een groep van vijf renners uiteindelijk te ontsnappen en uiteindelijk pakte Max Kroonen van VolkerWessels na een koers van 126 kilometer de winst. IJmker finishte in het 1e peloton en behaalde daarmee een keurige 34e plek. In de middag stonden de Professionals aan de start, met daarbij Lars van der Haar, renner van Baloise Trek Lions. Na een aanloop van 12 kilometer moesten er dertien rondes van 14 kilometer worden afgelegd, in totaal 193 kilometer lang. Als snel probeerden renners zich los te rijden van de groep, maar steeds werden zij teruggehaald. Na ruim een uur sprong er een groep van 16 renners weg waaronder Tom Dumoulin. In de 8e ronde brak deze groep in tweeën. Op 26 kilometer voor de finish wisten twee renners weg te komen en uiteindelijk was de winst voor Jumbo-Visma renner Pascal Eenkhoorn. Van der Haar wist nog keurig de peloton sprint te winnen en behaalde daarmee een respectabele 20e plek.