Met man en macht probeert Woudenberg Roda '46 van scoren af te houden / foto: Bart Radstaake

Woudenberg pakt punt maar nacompetitie nadert

Sport

VOETBAL In een meer spannend dan aantrekkelijk voetbalgevecht behaalde Woudenberg een zwaarbevochten punt tegen buurman Roda ’46 uit Leusden.

In de laatste fase van de competitie is het voor de Woudenbergers belangrijk om elk punt binnen te slepen om directe degradatie uit de 1e klasse te voorkomen.

Tegenstander Roda ’46 uit Leusden is een van de tegenstanders waar traditiegetrouw weinig punten tegen gehaald worden.

In de eerdere ontmoeting in Leusden keerden de Geel-Zwarten met een 4-0 nederlaag huiswaarts.

Als de eerste 6 minuten een voorbode zouden worden van een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten dan zouden de toeschouwers getrakteerd worden op een mooi potje voetbal.

Na 3 minuten wisten de Leusdenaren de score te openen. Oud prof Barry Powel tikte de bal uit een corner bij de eerste paal simpel binnen. Drie minuten later was het Tim Banning die met een fraaie kopbal beide ploegen weer op gelijke hoogte wist te brengen.

Roda ’46, dat het betere van het spel had, wist het hard werkende Woudenberg in het verloop van de wedstrijd niet echt in gevaar te brengen. Ook Woudenberg, aangevuurd door een steeds zenuwachtiger wordende coach aan de zijlijn, wist echter ook geen potten te breken waardoor na ruim 96 minuten voetbal de 1-1 eindstand op het scorebord stond.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Woudenberg net boven de degradatie streep. Maar ook een positie die recht geeft op rechtstreekse handhaving is nog steeds in zicht.

Over twee weken na de wedstrijd tegen FC de Bilt weten we waar Woudenberg uiteindelijk is geëindigd en is bekend of dit jaar een zenuwslopend eind krijgt in de vorm van een nacompetitie.