Na 50 jaar weer PvdA in Woudenbergs college

WOUDENBERG Donderdag 19 mei wordt Moniek van de Graaf namens PvdA-GroenLinks als een van de drie nieuwe wethouders geïnstalleerd in het Woudenbergse college van wethouders. 

Het is 50 jaar geleden dat een Woudenberger van PvdA-huize die verantwoordelijkheid droeg. In de periode 1970-1974 was Marinus Morren de laatste PvdA wethouder in Woudenberg. Hij was de opvolger van Drikus Vermeulen, naamgever van de Vermeulenhof. Beide mannen waren nauw betrokken bij woningbouwvereniging de Vooruitgang, het latere Vallei Wonen. 

Henk van de Wetering volgt Moniek van de Graaf op als fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks Woudenberg. Hij kende de heer Morren goed, ook omdat deze voor 1970 deel uitmaakte van het bestuur van de voetbalvereniging. Van de Wetering: ‘Het is bijzonder dat Moniek na 50 jaar in de voetsporen van deze bekende Woudenbergers mag treden. En juist ook omdat de woonopgave voor ons dorp zo groot is. Wij gaan er de komende vier jaar alles aan doen om in de PvdA traditie bouwen prioriteit te geven. 

Bouwen voor alle Woudenbergers: jongeren, ouderen en vooral ook mensen met een smalle beurs! We willen graag laten zien dat PvdA-GroenLinks, samen met SGP en CDA, in Woudenberg bestuurlijke verantwoordelijkheid kan dragen’.