Oma zwaait de hele dag vanaf het balkon
Oma zwaait de hele dag vanaf het balkon / foto: Eline v.d. Berg

Fantastische Koningsdag 2022!

Algemeen

Na 2 jaar kon het weer! Een echte Koningsdag viering zonder beperkingen! Het Oranjecomité Woudenberg had er weer een heuse ouderwetse Koningsdag van gemaakt. En de zon zorgde voor de rest! 

‘s Ochtends vroeg werden de inwoners van Woudenberg gewekt door de brommers die door het dorp knorden. En om 10 uur was het een drukte bij het gemeentehuis waar de aubade plaats vond met medewerking van Fidelio en waar de versierde fietsen en skelters ook waren aangekomen. Daarna konden de jongsten terecht in het Funpark wat weer was opgebouwd in het park bij de Veldschans. Een heleboel springkussens en plezier voor twee. Ook konden de kinderen kleien en schminken. En de zon bleef maar schijnen! 

‘s Middags startte de kleedjesmarkt op en bij het Poortplein. Er werd van alles verkocht. En rond half 3 was er bijna geen doorkomen meer aan op het Poortplein, zo druk was het er. Ondertussen begon in de Dorpsstraat de wedstrijd van de sterkste Woudenberger. Dat was veel zwaar gooi-, duw- en tilwerk. Maar er werd enthousiast gestreden om te titel. 

Op het podium aan het begin van de Dorpsstraat waren verschillende optredens waaronder die van de heren van Zeven Tinten Grijs. Heerlijke muziek waar steeds meer mensen van gingen genieten want de opgestelde terrassen in de Dorpsstraat liepen helemaal vol. En nog steeds was de zon aanwezig zodat de vele mensen genoten van een hapje en een drankje en de gezelligheid. 

Een hele geslaagde Koningsdag 2022. Dankzij de organisatie van het Oranjecomité en de vele vrijwilligers. En de zon!

Melkbussen tillen bij sterkste Woudenberger
Zware arbeid bij de sterkste Woudenberger
Versierde skelter
Proost!
Drukte bij de aubade