Wijkavond voor bewoners De Grift

WOUDENBERG Stijgende energieprijzen, vochtproblemen in huis of de wens voor zonnepanelen. 

Genoeg thema’s die ook in 2022 actueel zijn in Woudenberg. Voor woningeigenaren in de wijk De Grift is er op donderdag 27 januari een wijkavond over het verduurzamen van hun woning. 

Tijdens deze online wijkavond zijn er presentaties over isoleren, zonnepanelen en warmtescans. 

De wijkavond wordt georganiseerd door Energie in Woudenberg in samenwerking met diverse lokale bedrijven die verenigd zijn in het Woonplein Woudenberg. 

De wijkavond start om 19.30 uur en duurt tot 20.45 uur. Aanmelding vooraf kan via de website www.energie-in-woudenberg.nl of mail naar info@energie-in-woudenberg.nl. 

Iedere deelnemer aan de wijkavond ontvangt een gratis LED-lamp die in de periode na de wijkavond thuis afgeleverd wordt.


Woudenberg tekent voor schone lucht

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg zal binnenkort het Schone Lucht Akkoord tekenen. Dat vertelde wethouder Pieter de Kruif tijdens de commissievergadering.

In december ging de commissie in discussie over de nadelen van houtstook. Toen vroegen de gemeenteraadsleden of Woudenberg het Schone Lucht Akkoord zou tekenen.

Wethouder Pieter de Kruif was daar toen geen voorstander van. Hij vertelde dat de provincie al getekend had en dat de gemeente Woudenberg ‘onder die kap meedeed’. ‘We kunnen nu doen wat we willen. Als we zelf tekenen hebben we niet meer mogelijkheden,’ aldus De Kruif toen.

Henk van de Wetering, gemeenteraadslid voor de PvdA/GroenLinks, vroeg nu hoe het met de ondertekening van het Schone Lucht Akkoord stond.

‘U stelt uw vraag net te vroeg of precies op tijd,’ antwoordde De Kruif. ‘Het voorstel om te tekenen komt 25 januari in de collegevergadering. Als we instemmen kan de brief de deur uit.’

Van de Wetering vroeg of de ondertekening nog extra subsidie op zou leveren.

De Kruif repliceerde dat er geld voor projecten aangevraagd kan worden. ‘Maar er zijn nog geen nieuwe plannen.’

Henk van de Wetering wilde weten of de gemeente het hout stoken zal ontmoedigen.

‘We geven vooral voorlichting over de beste manier van stoken. We gaan het niet verbieden,’ aldus De Kruif.